KKTC'deki yerel seçimlerde kazanan isimler

KKTC’de bugün gerçekleştirilen yerel seçimlerde 28 belediye başkanlığının 12'sini UBP, 8'ini CTP, 5'ini DP ve 3'ünü de bağımsız adaylar kazandı. 27 Haziran Yerel Seçimleri sonuçlarına göre 28 belediyenin başkanı şunlar:

KKTC'deki yerel seçimlerde kazanan isimler
KKTC'deki yerel seçimlerde kazanan isimler
GİRİŞ 28.06.2010 09:45 GÜNCELLEME 28.06.2010 09:45

TAK’ın haberine göre, Belediye başkanlarının değişmediği 5 ilçe merkezinde UBP Lefkoşa, İskele ve Güzelyurt; CTP ise Gazimağusa ve Girne belediye başkanlığını korudu. 2006 seçimlerinde DP’den aday olup, kazanan Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları, 2010’da UBP’nin adayı olarak girdiği seçimlerden de zaferle çıktı.

Gazimağusa Belediye Başkanlığını CTP’nin adayı Oktay Kayalp, Girne Belediye Başkanlığını CTP’nin adayı Sümer Aygın, İskele Belediye Başkanlığı’nı UBP’nin adayı Halil Orun ve Güzelyurt Belediye Başkanlığı’nı Mahmut Özçınar kazandı.

28 belediye başkanının 25’nin yerini koruduğu seçimlerde UBP’nin elinde olan Çatalköy ve İnönü’de belediye başkanlığını bağımsız adaylar; Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmayan ÖRP’nin elinde olan Vadili’de ise belediye başkanlığını DP adayı elde etti.

2006 yerel seçimlerinde 10 belediye başkanlığı kazanan ancak bu seçimlere kadar belediye sayısını 14’e yükselten UBP, bugünkü seçimlerde 12 belediye başkanlığı elde etti. CTP’nin 8 belediyesini koruduğu seçimlerde, DP belediye başkanlığı sayısını 4’ten 5’e yükseltti. Geçen seçimlerde 1 olan bağımsız belediye başkanı sayısı ise 3’e yükseldi.

Lefkoşa, Güzelyurt, İskele, Büyükkonuk, Dipkarpaz, Lapta, Alsancak, Paşaköy, Lefke, Akdoğan, Serdarlı ve Beyarmudu’nda UBP; Gazimağusa, Girne, Gönyeli, Akıncılar, Alayköy, Değirmenlik, Yeni Boğaziçi ve Dikmen’de CTP; Esentepe, Mehmetçik, Yenierenköy, Vadili ve Tatlısu’da DP; Geçitkale, Çatalköy ve İnönü’de bağımsız aday kazandı.

27 Haziran Yerel Seçimleri sonuçlarına göre 28 belediyenin başkanı şunlar:

Akıncılar: Hasan Barbaros (CTP), Büyükkonuk: Sezai Sezen (UBP), Esentepe: Erdal Barut (DP), Alayköy: Hulusi Manisoy (CTP), İskele: Halil Orun (UBP), Mehmetçik: Beyazit Adalıer (DP), Dipkarpaz: Mehmet Demirci (UBP), Lapta: Fuat Namsoy (UBP); Değirmenlik: Osman Işısal (CTP); Yeni Erenköy: Özay Öykün (DP); İnönü: Ali Öncü (Bağımsız); Gönyeli: Ahmet Benli (CTP), Alsancak: Yücel Atakara (UBP), Paşaköy: Halil Tülücü (UBP), Lefkoşa: Cemal Bulutoğluları (UBP), Güzelyurt: Mahmut Özçınar (UBP), Lefke: Mehmet Zafer (UBP), Akdoğan: Adem Ademgil (UBP), Serdarlı: Mehmet Kerimoğlu (UBP), Çatalköy: Mehmet Hulusioğlu (Bağımsız), Girne: Sümer Aygın (CTP), Tatlısu: Hayri Orçan (DP), Vadili: Mehmet Adahan (DP), Beyarmudu: İlker Edip (UBP), Gazimağusa: Oktay Kayalp (CTP), Geçitkale: Kıvanç Buhara (Bağımsız), Yeniboğaziçi: Cemal Biren (CTP) ve Dikmen Yüksel Çelebi (CTP).

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!