Peruk takan kadın cehennemde yanacak

Yahudi şeriatının büyük ölçüde uygulandığı İsrail'de koalisyon ortağı Şas'ın ruhani lideri saç örtmek yerine peruk takan Hasidim kadınlara 'öbür dünyada yanacaksınız' tehdidi savurdu

Peruk takan kadın cehennemde yanacak
Peruk takan kadın cehennemde yanacak
GİRİŞ 07.09.2010 07:40 GÜNCELLEME 07.09.2010 07:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yahudi şeriatının pek çok alanda uygulandığı İsrail’de, hükümet ortağı aşırı dinci parti Şas’ın baş meselelerinden biri de dindar kadınların başını nasıl örtmesi gerektiği... Şas’ın ruhani lideri, Yahudiliğin en koyu mezhebi olan Hasidim mensubu kadınların başlarını örtmek için peruk kullanmasına karşı esip köpürüp ‘öbür dünyada yanacakları’ tehdidi savurdu.

Hasedim kadınlardan Yahudi şeriatı uyarınca en az dirsek hizasında kol boyu ve uzun etekler giymesi, evlenince başlarını örtmesi bekleniyor. Şas’ın ruhani lideri ve Seferad Haredilerin eski başhahamı Ovadia Yosef, cumartesi vaazlarının sonuncusunda, başlarını örtmek için peruk kullanan kadınlara şöyle seslendi: “Bir kadın peruk takıyor. Neden? Bunu Ger Hasidimler yapıyor, çünkü tüm dünyayı Ger Hasidim’den ibaret sanıyor. Ama bu doğru değil. Dinimizin büyükleri bunun yasak olduğunu kesin dille yazmıştır. Peruk takmak vahamettir.”

Baba Sali’den hikâye...

Tarihteki mühim Aşkenaz ve Seferad din alimlerinin ‘sahte peruğu’ yasaklaması ve başörtüsü ya da şapka salık vermesiyle ilgili örnekler veren Yosef, bunlardan Baba Sali’yle ilgili şu hikâyeyi anlattı: “Vakti zamanında bir karı kocanın iyi dileklerini almak için gittiği Baba Sali, ‘Karın niye sahte peruk takıyor’ diye sorup ‘Gelenekler böyle’ yanıtı alınca, kadına dönüp ‘Gelecek öbür dünyaya vardığınızda sizi yakacaklar. Peruktan yakmaya başlayacaklar, sonra seni de yakacaklar’ demiştir.”

(Ynet - Radikal)

YORUMLAR 3
  • teoman oraloglu 13 yıl önce Şikayet Et
    yeri gelmişken/Bu bir nasihattir. eyy müslümanlar yeri gelmişken söylüyelim... peki bu konuda sizin durumunuz ne olacak,, dini islam ın hükümlerini beğenmeyip muhalif olanların durumu ne olacak,, 5 vakit namaz ehli olmayanların ve olmamakta ısrar edenlerin durumu.. Hala bankalarda faiz alış verişi yapıp faizi ekonominin vazgeçilmez bir unsuru muamelesi yapanlar, içkisiz yaşıyamıyanlar, Randevu evleri bar pavyonlar sız bir hayat düşünemiyenler, hırsızlık yapanı kollayıp rüşvet alanları el üstünde tutup saygı duyanlar. Silkelenin,uyanın
    Cevapla
  • ercan 13 yıl önce Şikayet Et
    birinin yahudilere anlatması lazım.... bu dinci yahudi olmakla cehennemde yanacağını bilmiyor mu? yahudi kadınları peruk taksa ne olur, eşarp bağlasa ne olur? ikisi de yanmayacakmı?
    Cevapla
  • Muhsin gılıç 13 yıl önce Şikayet Et
    BAŞKA KİMLER YANACAK???. Ortadoğuda 50-60 yıldır kan döken, özellikle Filistine senelerce ölüm yağdıran Şaronlar, Olmertler, Baraklar yanmıya-cakmı sanıyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!