Uygurlar ABD'de Çin'i protesto etti

ABD'de yaşayan bir grup Uygur Türkü, Çin'i protesto etti.

Uygurlar ABD'de Çin'i protesto etti
Uygurlar ABD'de Çin'i protesto etti
GİRİŞ 02.10.2010 07:36 GÜNCELLEME 02.10.2010 07:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Washington Büyükelçiliği önünde toplanan grup, "Çin'in Doğu Türkistan'ı 61 yıl önce işgalinin yıldönümü dolayısıyla toplandıklarını" belirterek, "Doğu Türkistan'a Özgürlük" istedi.

Grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde geçen yıl yaşanan olayları hatırlatan pankartlar da taşıyarak, olaylardan dolayı Çin'i kınadı. Grupta yer alanlardan bazıları, Urumçi olaylarından kaçarak ABD'ye geldiklerini ve acı dolu günler yaşadıklarını anlattı.

Çin hükümetinin verdiği rakamlara göre, Urumçi'de geçen yıl 5 Temmuzda meydana gelen olaylarda 197 kişi ölmüş, 1700'den fazla kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    birde kahve köşelerinde kağıt oynayarak ömür tüketenlere çağrım. SİZLER DE akşam geç vakitlere kadar kağıt OYNAYACAĞINIZA gelin ,BİZİM gibi internetde yorum bari yapın, SENTEZ yakalayalım, fikir üretelim, zamanı boş boş KATL EDENLERDEN RABBİM hesap soracak, DÜNYA fitne içinde yanarken SİZ zamanınızı NELERLE KATL ETTİNİZ diye, HAYDİN SİLKELENİN atın üzerinizden ŞEYTAN YORGANINI.
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    burdan maaşlı diyanete çağrı yapıyorum,senin asli görevin ne. bu haberleri duyduğunuz da içiniz yanmıyormu,ÇİNCE mealler bassanız, çin halkına misyonerler gönderseniz, ORDAKİ ÇİNLİLERE islamı imanı merhameti öğretse,GÜZEL olmazmı, O zaman BÖYLE ÜZÜCÜ haberleri DUYMAYIZ. ey diyanet SENİN görevin NAMAZ kıldırmak DEĞİL, SENİN görevin,DÜNYADA Kİ barbar MİLLETLERE islamı imanı anlatmak, dünya milletlerini İRŞAD etmek , HANİ nerde VARMI böyle çalışmaların. ÇİNCE ALMANCA İNGİLİZCE RUSCA meallerin VARMI , okullar açıyor,İRŞADCILAR görevlendiriyormusun,NERELERDESİN
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    tüm dünyaya batıya ve doğuya , iman aşılamak. eğer İMAN konusu tüm dünyada HAL edilse, ne BÖYLE İŞGALLER olur, ne soykırım olur, ne tecavüz olur.TÜM işgalcilerin HASTALIĞI iman EKSİKLİĞİ, İMANI O milletlere aşıladığınız zaman, KENDİLİĞİNDEN UTANIP ,HAYA edip, VİCDANA gelip GERİ çekiliyorlar. onun İÇİN İMAN,İMAN, İMAN diyoruz. TÜM ZULUMLERİN bitmesi İÇİN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı