Mini etek, bikini ve futbola yasak gelebilir

İtalya'daki bir sahil kentinde bugün, mini etekler ve diğer 'kışkırtıcı kıyafetler'in giyilmesine yasak getirilmesi ele alınacak. Castellammare di Stabia kentinde belediye başkanı bu yasakla 'toplumsal ahlakı geliştirmeyi' amaçlıyor.

Mini etek, bikini ve futbola yasak gelebilir
Mini etek, bikini ve futbola yasak gelebilir
GİRİŞ 25.10.2010 11:12 GÜNCELLEME 25.10.2010 11:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İtalya'nın sahil kenti Castellammare di Stabia bugünkü belediye meclisi toplantısında kritik oylamalar yapılacak.

Kent, toplumsal anti-sosyal davranışlara engel olmak için belediyeler verilen yetkileri kullanan son yer olacak. Belediye Başkanı Luigi Bobbio, düzenlemenin 'edep kurallarının yeniden yürürlüğe girmesine ve daha uygar bir birlikte yaşama yardımcı olacağını' söyledi. Merkez Sağcı Halkın Özgürlüğü Partisi'ne mensup olan Bobbio, kaba, başa çıkması zor ve kötü davranan insanları hedef almak istiyor.

Kurallara karşı gelenlerin 35 ila 700 dolar arasında ceza alabilecekleri belirtiliyor. BBC Roma Muhabiri Duncan Kennedy Belediye Başkanı Bobbio'nun yeni politikasının 'vücudu çok fazla sergileyen hiçbir şey olmayacak' şeklinde özetlenebileceğini söylüyor. Kennedy, kuralların uygulamada mini eteklerden düşük kesimli kot pantolonlara kadar her şeyin yasak kapsamına girebileceğini de ekliyor.

Düzenleme bugünkü belediye meclisi toplantısında onaylanırsa güneşlenme, halka açık mekanlarda futbol oynama ve kutsal şeylere küfretmek de yasaklanacak. Kentte görev yapan rahip Don Paulo Cecere Cronache di Napoli gazetesine yaptığı açıklamada, 'Bence doğru bir karar. Ayrıca cinsel suçlardaki artışla bir mücadele yöntemi' dedi.

İtalya'da Silvio Berlusconi hükümeti suçla ve anti-sosyal davranışlarla mücadele için belediye başkanlarına ek yetkiler vermişti. İtalya'da diğer bazı bölgelerde, kumdan kaleler, otomobilde öpüşmek, sokak kedilerine yiyecek vermek, takunyalar ve haftasonları çim biçme makinelerinin kullanımı yasaklanmıştı.

BBC Türkçe

YORUMLAR 2
  • Ahmet Altındiş 13 yıl önce Şikayet Et
    Ordu göreve layiklik elden gidiii derlerdi.... Chp nin anti sosyal agresif ruh hastası kronik vaka sakinleri bu durum Türkiye de olsaydı bilmem ne yaparlardı.Önce anıtkabre yürüyüp şikayet ederlerdi sonra merihe gitmemize (!) engel olanları en ağır şekilde cezalandırmak için orduyu göreve çağırırlardı.
    Cevapla
  • Serkan 13 yıl önce Şikayet Et
    AMAN CHP DUYMASIN. Yoksa AYM ye gider, kenti kapattırır alimallah!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!