Her yıl kaç kişi trafik kazasında ölüyor

Trafik kazaları nedeniyle dünyada her yıl 1,3 milyon kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Her yıl kaç kişi trafik kazasında ölüyor
Her yıl kaç kişi trafik kazasında ölüyor
GİRİŞ 19.11.2010 13:41 GÜNCELLEME 19.11.2010 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 21 Kasım Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

BM Enformasyon Merkezi'nin gönderdiği mesajda, her yıl şehir içi ve dışı yollardaki trafik kazalarında, dünya genelinde yaşamını yitiren yaklaşık 1,3 milyon kişi için yas tutarken, bir yandan da ölümlerin azalması için azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Söz konusu trajik olayların bir çoğunun sadece bireyler ve ailelere değil tüm topluma fayda sağlayan bazı basit önlemler sayesinde engellenebileceğine dikkat çeken Ban, trafik kazalarındaki ölümlerin ve yaralanmaların kalkınma ve halk sağlığı açısından giderek büyüyen ciddi bir tehdit olduğunun her geçen gün daha fazla anlaşılmaya başlandığını ifade etti.

Bu yeni anlayışın hem hükümetlerin hem de onlarla birlikte çalışan ilgili tarafların söz konusu sorunla mücadele için attıkları adımları hızlandırdığını dile getiren Ban, "BM Genel Kurulu bu yıl başında ilk 'Yol Güvenliği için Eylem Yılını' ilan etti ve böylece küresel olarak harekete geçilmesi için bir imkan sağladı." dedi.

Üye devletleri, sivil toplum kuruluşlarını, iş çevrelerini ve liderleri yol güvenliği için eylem yılı süresince gerçek sonuçlar alınması için çalışmaya davet eden Genel Sekreter Ban, bu amaca yönelik olarak hükümetleri 11 Mayıs 2011 tarihinde resmen başlayacak olan Yol Güvenliği için Eylem Yılı ile ilgili ulusal planlarını açıklamaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği İşbirliği Ajansının, yolların ve araçların daha güvenli hale getirilmesi için atılması gerekli önlemleri, sürücülerin ve yayaların eğitimini ve ilk yardım hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi konuları içerecek Yol Güvenliği için Eylem Yılı küresel planını yakın bir tarihte açıklayacağını anlatan Ban, mesajında, "Ben de BM çalışanları için yayınladığım genelge ile BM'ye ait araçlarda emniyet kemeri takılması, hız sınırlarına uyulması ve araç seyir halindeyken cep telefonu gibi sürücünün dikkatini dağıtabilecek araçların kullanılmaması dahil olmak üzere, yol güvenliği kurallarına uyulmasını istedim. Eğer bütün bu basit önlemleri alırsak, Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü'ne gerçek anlamını verebilir, başkalarının ölmesini önleyerek kaza kurbanlarının anısını en iyi şekilde yaşatabiliriz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • şükrü ğüvenç 13 yıl önce Şikayet Et
    olmaz. geçen iki yıl uzun yol yaptım ortalama 7000 km civarında öyle kazalar gördüm olmaz dedirten cinsten bölünmüş yolda yoldan çıkıyor bunun sebebi bence uykuzluktan başka bişi değil yada yanında çocuk var direksiyon hakimiyetini kaybediyolar benim gördüklerim kesinlikle kontrol kaybetme kaynaklı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...