Amazon'da ilkel kabile görüntülendi!

Peru'nun Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bir kabile bulundu. BBC tarafından uçaktan yapılan çekimle görüntüledi. Kabile uçağı görünce şoka uğrayıp panikle ellerindeki okları uçağa yönelttiler.

GİRİŞ 04.02.2011 17:07 GÜNCELLEME 04.02.2011 17:07
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

“Tamamen doğal yaşam şartları altında dış dünya ile bağlantısı olmayan bu topluluk ormandan açıklık nehir kıyısına geldiklerinde ilk defa bu kadar yakından iletişim kurma imkanı bulduk. Oraya göçebe oldukları için yiyecek arama amacıyla geldiklerini düşünüyoruz.”

Filme alınan kabile üyelerinin şaşkın ve ürkek bakışları objektiflere takılıyor. Dikkat çeken bir diğer nokta ise kabile üyelerinin muntazam şekilde yapılmış sepetleri, aletleri ve bıçakları oldu.

Uzmanlar dış dünya ile bağlantı kurmamış 100 dolayında kabilenin yarısından fazlasının Brezilya ve Peru’da yaşadığını tahmin ediyor.

İşte o görüntüler:

NTVMSNBC

YORUMLAR 29
  • ezgi bobur 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Mıçı 13 yıl önce Şikayet Et
    tebliğ den haberleri yok. bedavadan cennete gidecekler şanslılar)))
    Cevapla
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    Türkçü düşünce rumuzlu cehal?... ...islamı bildikleri halde başıboş abdestsiz,destursuz ,helalden haramdan haberi olmayan nimete küfreden Allah[Bilinmeyeni tanımayan] bir sürü Sol yobaz var,bunlara ne demeli? bu kabile onlardan daha temiz ve medenidir.
    Cevapla
  • Onur Ceyhan 13 yıl önce Şikayet Et
    Kim daha ilkel?. Bir ormanda kendi kültürleriyle ve çevresiyle barışık bir şekilde, yaşadığı dünyaya zarar vermeyen insanlar mı ilkel yoksa bunları görünce hemen kamerayı kapıp uzaylı görmüş gibi çekime başlayanlar mı? İlkel olan, dünyada gerektiği gibi yaşamayı öğrenememiş olan teknoloji toplumudur.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    CHP belediyeleri burada iyi iş yapar... Köprü yok,çünkü 1,2,3.ncü köprüye istemezükcüler rağbet görür,Vatan Caddesi gibi Yollar yok,buraya uçakmı konduracanız dendiği zaman uçak bilinmediği için bu görüş büyük destek görür,her yer yol olduğu için, yola gerek kalmaz,chp belediyeleri için idael bir durum bu?,Kimse izmirdeki 13 yıldır bitirilemeyen metro gibi metrobüs tranvay filan istemez,yani chp belediyeleri burda kebap yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi