Sellum Kapısı tahliye için umut oldu

Mısır'ın Libya sınırında bulunan Sellum kasabasındaki sınır kapısı, Libya havaalanı ve limanlarındaki sıkıntılar nedeniyle tahliyeler için adeta umut kapısı haline geldi.

Sellum Kapısı tahliye için umut oldu
Sellum Kapısı tahliye için umut oldu
GİRİŞ 23.02.2011 10:38 GÜNCELLEME 23.02.2011 10:38

Sellum sınır kapısından son bir hafta içerisinde, aralarında Türklerin de bulunduğu 5 bine yakın kişi Libya'daki olaylardan kaçarak Mısır'a giriş yaptı.

Giriş yapanların çoğunluğunu Mısırlılar oluştururken, ülkelerinde yaşanan kaos ortamından kaçarak Mısır'a gelen Libyalıların sayısı da azımsanamayacak kadar fazla.

Abbas Hany Abdulcelil isimli Libya vatandaşı, ülkesinde yaşanılan çatışma ortamını anlatarak, ''Kimin ne yaptığı belli değil. İçerde her gün çatışma var. Muhalifler ile iktidara bağlı askerler çatışıyorlar. Bingazi kentinin her yerinde çatışma var'' dedi.

Libya'da çalışan binlerce Mısırlının sınıra akın etmesi ile birlikte söz konusu kapıda izdiham yaşanmaya başlandı. Olaylarda yaralanan çok sayıdaki Mısır ve Libya vatandaşı ise Sellum, Marsa Matruh ve İskenderiye'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Sellum Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Besim, hastanelerine günde 3-4 yaralı geldiğini belirterek, yaralıların çoğunluğunu Mısır ve Libyalıların oluşturduğunu söyledi.

Besim, kendilerine ulaşan vakaların, daha çok darp, bıçak ve sert cisimler ile yaralanma şeklinde olduğunu ifade ederek ''Asıl önemli sorun şu; buraya tedaviye gelen yaralılarda yaptığımız incelemelerde çoğunun 3-4 gün hiç yemek yememiş olduğunu görüyoruz. Bazı yaralılara ilk müdahale hiç yapılmamış. Bunlar beni şaşırttı açıkçası'' diye konuştu.

Libya'daki halk ayaklanması sırasında yaralanan ve Mısır'a getirilen Ahmet Fuad adlı Mısır vatandaşı ise 'Baltacı' diye tabir edilen suç gruplarının Mısır'ın ardından Libya'da da ortaya çıktığını savunarak ''Ayağım,omuzum ve kolumda kırık var. Baltacıların saldırısına uğradım. Baltacıların kim tarafından kullanıldığını bilebilmem imkansız'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'