Dünya tarihindeki 5'inci büyük deprem GALERİ

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, dünyanın dehşet içinde izlediği Japonya'daki deprem görüntüleri için, "Japonya için bile büyük bir deprem" yorumu yaptı. Deprem dünya tarihindeki 5. büyük sarsıntı:

Dünya tarihindeki 5'inci büyük deprem GALERİ
Dünya tarihindeki 5'inci büyük deprem GALERİ
GİRİŞ 11.03.2011 11:40 GÜNCELLEME 11.03.2011 11:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

YÜZYILIN EN ŞİDDETLİ DEPREMLERİ

Yüzyılın başından beri meydana gelen şiddetli depremler, büyüklüklerine göre şöyle:

1960: ŞİLİ - Şili'de 9,5 büyüklüğündeki depremde 5 bin 700 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından oluşan tsunami, Pasifik kıyısındaki ülkeleri de tehdit etti ve Hawaii'de 61, Japonya'da 130 kişinin ölümüne yol açtı.

1964: ALASKA - Prens William Boğazı yakınlarındaki 9,2 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami yüzden fazla kişinin ölümüne yol açtı.

2004: ASYA - Endonezya'ya bağlı Sumatra adası açıklarında 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami 10 kadar komşu ülkeyi etkiledi, 270 bin kadar insan öldü ya da kayboldu.

1952: SSCB- Kamçatka Yarımadasında 9 büyüklüğünde meydana gelen deprem ve sonrasındaki tsunami Şili ve Peru'yu da etkiledi. Deprem 2 bin 300 kişinin ölümüne yol açtı.

1906: EKVADOR - Kolombiya ve Ekvador kıyıları açıklarında 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami bin kadar kişinin ölümüne yol açtı.

1965: ALASKA - 8,7 büyüklüğündeki depremin neden olduğu tsunami Aleoutiennes Adalarını etkiledi.

2005: ENDONEZYA - Sumatra açıklarındaki Nias adası yakınlarında 8,6 büyüklüğündeki depremde 900 kişi öldü, 6 bin kişi yaralandı.

1957: ALASKA - Andreanof Adalarını vuran 8,6 büyüklüğündeki deprem önemli bir tsunami faciasına yol açtı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • gerçekten doğru 13 yıl önce Şikayet Et
    Hikmet Güngör. Can kara iyi söylemiş aslında olsun bende söyleyim dert olmasın :) Taş atsalar nerde bu devlet diye veryansın ediyorsunuz. Sen müteahhitsen ve orda insan yaşıyor diye düşünüp sağlam yaparsan, mazlemeden çalmazsan, beton işçisi cıvık beton rahat dökülüyor diye betona su katmazsa, usta kalıbı dar yapıp demirini eksik atarsa ve bunları gerekli yerlere söylemezse devlet hangi inşaatı tek tek kontrol etsin, en azındandevlet sana sağlam toki yapıyor 500bin adet sen necisin bilmem ama bu toki öncedende vardı???
    Cevapla
  • Emre Emre 13 yıl önce Şikayet Et
    selam. Can ın dedigi gibi once herkes kendi kapısının önünü süpürsün ki sonra bakarsın mahalle temizlenmis...acıkcası birsey yapılsın deniliyorsa da cok zor mesela cogu bina yıkılmalı izin verirmisin yıkılmasına tv de hergun izliyoruz kacak binalar nasıl yıkılıyor bu bile en azından bi onlemdir..bence onlem alınamaz cunku turkişye deki bir cok ev ın yıkılıp tekrardan yapılması gerekir
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    BU YÜZYILDA ESKİYE NAZARAN KAT KAT FAZLA DEPREM OLUYOR. Allah sonumuzu hayretsin.
    Cevapla
  • rilhan 13 yıl önce Şikayet Et
    Yöneticiler hala ders almamış. İzmit Derincede yeni yapılan dairemiz için Belediye İmar müdürlüğüne müracaat ettim. çünki ev kombi ile ısındığı halde sobalı yazıyor. buna nasıl izin verildi diye sordum bana yazılı olarak mütahhit nasıl müracatta bulunduysa o şekilde izin yazdık diye cevap verdi yani kontrol falan hak getire sanki kontrol mekanızması başkası gibi, bizim evde soba için baca bile yok varın deprem yönetmeliğine ne kadar uyulduğunu sırf vijdanlara kalmış inşaatların depreme dayanıklı olup olmadığını kim kontrol edecek???
    Cevapla
  • Can Kara 13 yıl önce Şikayet Et
    syn. hikmet güngör. Sen vatandaş olarak ne önlem aldın,herşeyi hükümetten devletten beklemeyi bırakıp kendimiz de bir şeyler düşünüp yapalım gücümüz yettiğince. önce kapımızı süpürüp sonra sokaga bakalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler