50 yolcusuyla kaybolan uçak bulunamıyor!

Endonezya’nın başkenti Jakarta havalimanından ayrıldıktan 20 dakika sonra kuleyle irtibatı kesilen Rus yolcu uçağı Sukhoi-Superjet-100’den haber alınamıyor

50 yolcusuyla kaybolan uçak bulunamıyor!
50 yolcusuyla kaybolan uçak bulunamıyor!
GİRİŞ 10.05.2012 01:55 GÜNCELLEME 10.05.2012 06:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Endonezya’nın başkenti Jakarta havalimanından ayrıldıktan 20 dakika sonra kuleyle irtibatı kesilen Rus yolcu uçağı Sukhoi-Superjet-100’den haber alınamıyor. 8’i Rusya vatandaşı toplam 50 yolcusu bulunan uçağın tanıtım uçuşu yapmak için havalandığı kaydedildi.

Görgü tanıkları uçağın alçaktan uçtuğunu gördüklerini, ancak düştüğüne dair güçlü bir ses duymadıklarını söyledi. MSİ 11:30’da kaybolan uçağın dört saatlik yakıtı bulunduğu belirtiliyor. Bölgeye Rusya’dan giden ekiplerle birlikte arama kurtarma çalışmaları sürerken, yoğun sis ve yağmurun uçağa ulaşmaya engel olduğu gelen bilgiler arasında.

Kule görevlisi kendilerinden pilotun 6000 feete iniş için izin istediğini, radarda uçağın sağ yöne doğru ilerlemeye başladığını ancak kısa bir süre sonra da radardan kaybolduğunu söyledi. Rus basınında yer alan bilgilere göre uçak havalimanından 60 kilometre uzakta dağlık alanda kayboldu.

Endonezya makamları uçağın kaçırılmış ya da düşmüş olabileceği ihtimalleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Uzun süredir uçaktan haber alınamamasına dikkat çeken Rus uzmanlara göre kaçırılmış olma ihtimali mümkün değil.
SSJ-100 yolcu uçaklarından iki adedi, Asya ülkeleri tanıtım turu kapsamında Jakarta havalimanına gelmişti. Mianmar, Pakistan ve Kazakistan’da tanıtım yapan ekip, Enonezya’dan sonra Laos ve Vietnem’a da gidecekti.

Sukhomi uçak üretim şirketi tarafından 2008’de ilk üretimi yapılan Superjet-100’ler orta büyüklükte yolcu uçakları olarak biliniyor. Rusya, 75-95 yolcu kapasitesi olan yeni yolcu uçakları ile Boeing ve Airbus’ın etkin olduğu pazara girmeye çalışıyor.

YORUMLAR 1
  • turgay 11 yıl önce Şikayet Et
    ucagin deneme ucusu icin . adamlari kobay olarak kullanmislar nede olsa fakir ulkeler kim dava acacak bu firmaya acsada uc bes kurusa tamam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu