Yakıt indirimi yapmadı koltuğundan oldu

Türkmenistan'da yakıt indirimi yapmayan Petrolgaz Bakanı Bayramgeldi Nedirov görevden alındı.

Yakıt indirimi yapmadı koltuğundan oldu
Yakıt indirimi yapmadı koltuğundan oldu
GİRİŞ 27.05.2012 08:05 GÜNCELLEME 27.05.2012 08:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Petrolgaz Bakanı Nedirov ''görevini tam yerine getiremediği'' gerekçesiyle görevinden alındı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, hükümet olarak yakıt ikmali için Hazar'ın kıyısındaki Türkmenbaşı Havaalanı'na iniş yapacak yabancı uçakların yakıt fiyatında indirim yapılması yönündeki kararı imzaladıklarını kaydederek, ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen bu kararın eski Petrolgaz Bakanı Bayramgeldi Nedirov tarafından yerine getirilmediğini belitti. Bu nedenle Nedirov'u görevden alan Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın Avrasya kıtasında önemli ulaşım ve transit koridoru haline geldiğini kaydetti. Türkmen Lider, Türkmenbaşı Havaalanı'nın hem yurtiçi hem de yurtdışı transit seferlerini zamanında yapılmasına önem verilmesini istedi.

Gurbangulı Berdimuhamedov, bu göreve vekaleten Türkmengaz Kurumu Başkan Yardımcısı Kakageldi Abdullayev'i atadı. Abdullayev, Devlet Başkanlığı seçiminde de aday olmuştu.

Türkmenistan yönetimi geçen yıl mayıs ayında Hazar Denizi'nin kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Havaalanı'nda yabancı uçaklar için yakıt fiyatını indirme kararı almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • isa yşildağ 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumcular. lütfen yorum yaparken haberi okuyun..
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    işçi memur emekliler adına başbakana mektup. doğalgaza elektiriğe benzine vekil maaşlarına zam yapan bakanlar sıra işçiye memura emekliye gelince zam yapmayan bakanlarla bir görüşsenix...sebebini açıklasınlar...işçi memur emekli üvey evlatmı...vesselam
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    bizde olsa mükafatlandırılır. vesselam
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    bizde ödül verirler öyle bakana. bizim ülkede millet devlete baska ülkelerde devlet millete calisiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?