Talabani: Maliki için 164 imza gerekiyor

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Maliki hükümetinin düşürülmesi için için 164 milletvekilinin imzasının gerekli olduğunu söyledi.

Talabani: Maliki için 164 imza gerekiyor
Talabani: Maliki için 164 imza gerekiyor
GİRİŞ 30.05.2012 22:51 GÜNCELLEME 30.05.2012 22:51

İyad Allavi'nin liderliğindeki liberal eğilimli El-Irakiye koalisyonu, ''Celal Talabani'nin, parlamentodaki 164 milletvekili 'evet' oyu kullanırsa Başbakan Maliki'den güvenoyunun çekilmesi kararına onay vereceğini'' açıkladı.

Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesud Barzani, Irak koalisyon lideri İyad Allavi, Meclis Başkanı Usame el-Nuceyfi ve daha pek çok siyasi yetkilinin katılımıyla bugün Süleymaniye'de bir toplantı gerçekleştirildi.

Talabani toplantıda, hükümetten güven oyunun çekilmesi ve kararın Meclis Başkanı Usame el-Nuceyfi tarafından oylanması için kendisine 164 vekilin imzasının gerekli olduğunu bildirdi.

Toplantıya katılan grupların Cumhurbaşkanı Celal Talabani'in istediği 164 oy sınırına ulaşmak için telefonlarla oy toplamaya çalıştıkları öğrenildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı sarayından yapılan resmi açıklamada, Celal Talabani'nin, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi yöneticisi Naçirvan Barzani'yi Dukan Sarayı'nda ağırladığı bildirildi.

Talabani, ''Ülkenin ulusal çıkarlarına uygun girişimler yapmak istiyoruz. Siyasetin yolunda gitmesi için tüm tarafların görüşlerini yansıtan, Irak halkının beklentilerine cevap veren, demokratik, anayasal mekanizmaların tekrar faaliyete geçirecek çalışmalar yapmayı hedefliyoruz'' açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak