Clinton: Suriye, Bosna gibi olabilir!

Bosna Hersek'te 4 yıla yakın devam eden iç savaşı sonlandıran 1995 tarihli Dayton Anlaşması'nın mimarlarından olan eski ABD Başkanı Bill Clinton, yaklaşık bir yıldır çatışmaların yaşandığını Suriye için uyarı yaptı.

Clinton: Suriye, Bosna gibi olabilir!
Clinton: Suriye, Bosna gibi olabilir!
GİRİŞ 02.06.2012 13:04 GÜNCELLEME 02.06.2012 13:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CNN'e konuşan Clinton, 'Suriye'deki durum, Bosna krizinin başında karşılaştığımız duruma benziyor. Şiddete son vermek için mutlaka bir yol bulunmalı' dedi.

ABD'nin Suriye'ye asker göndermesine karşı çıkan şu anki söyleyen Başkan Barack Obama'yla aynı fikirde olduğunu söyleyen Clinton 'Esad ayrılırsa dünyanın Suriye'nin yardımına koşacağına inanıyorum. Ancak ABD'nin tek başına hareket etmesi çok zor. Baskılara karşı durmalıyız.

Şu anda, Bosna'daki durum karşısında benim 1993-94 döneminde yaşadığıma benzer şartlar içindeyiz. Ben de müdahale istiyordum ama bunu tek başıma yapamazdım. Avrupa ülkeleri bizim pozisyonumuzu desteklemeye ikna edilmeli' diye konuştu.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 2
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    yaptik yine yapariz. bosnada sizin eseriniz zaten.bizim hükümet cok clinton yalakaligi yapar,bu da gaz verir "21. yüzyili türkiye belirleyecek vs" lakin bu adam avenjelistlerin baslarindan biri,yani müslümanlari dünyadan yok etmek isteyen tarikat.bosna da bunlarin eseridir.demek istemis ki:gecmiste müslümanlarin öldürülmesini sagladik,yine yapariz"
    Cevapla
  • Hakan Güçlütürk 11 yıl önce Şikayet Et
    2020'deki türkiye'nin hali. 24 nisan 2020'de türkiye'nin hali aynı bosna gibi olacak.bu tarihte abd ermeni soykırımını tanıyıp bm'ye getirip t.c'den tazminat ve toprak talep edecektir.sonra bm'nin kararlarını uygulatmak için t.c'ye harp ilan edecektir.gerisi malum...ekranlarda ve meydanlarda amerikan emperyalizmine karşıyız edebiyatı yapan allahsızlar ile devlet içindeki müslümanlar(!) tabanları yağlayıp kaçacaktır.bütün yük bir avuç müslümanın omzuna kalacaktır.gerisini siz tahmin edersiniz artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!