Bakan İsmet Yılmaz Pakistan'da

Resmi ziyaret için Pakistan'da bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Pakistan Savunma Bakanı Navid Kamar ve kuvvet komutanlarıyla görüştü.

Bakan İsmet Yılmaz Pakistan'da
Bakan İsmet Yılmaz Pakistan'da
GİRİŞ 05.06.2012 15:56 GÜNCELLEME 05.06.2012 15:56

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Pakistan temasları kapsamında ilk olarak Pakistanlı meslektaşıyla başkent İslamabad yakınlarındaki Ravalpindi kentinde biraraya geldi. Pakistan Savunma Bakanlığı görevine dün atanan Kamar'ı tebrik eden Yılmaz'ın meslektaşıyla iki ülke arasında savunma sanayi ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi konularını görüştüğü bildirildi.

Görüşmenin ardından Bakan Yılmaz, İslamabad'a geçerek Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Asıf Şanjila ve Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Maraşal Tahir Refik Butt ile biraraya geldi.

Yılmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra İslamabad'ın sembolü olan Kral Faysal Camisini ziyaret etti ve Pakistan'ın kültür ve tarihinin sergilendiği Lork Virsa müzesini gezdi.

-"Türkiye ile Pakistan arasında askeri ilişkiler mükemmel düzeyde"-

Bakan Yılmaz, AA muhabirine verdiği demeçte, Türkiye ile Pakistan arasında askeri ve savunma alanlarındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu belirterek, kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin iki ülkenin yönetimlerinin değiştiği durumlardan etkilenmediğini ve geliştiğine işaret etti.

Pakistanlı meslektaşı ve kuvvet komutanlarıyla yaptıkları görüşmelerde askeri eğitim ve savunma konularında tam mutabakat sağladıklarını vurgulayan Yılmaz, mükemmel düzeyde seyreden ilişkileri daha da ileri taşımak amacıyla Pakistan'da bulunduklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Pakistan temasları kapsamında bugün Genelkurmay Başkanı General Halid Samim Vayne ve Ordu Komutanı General Eşvak Kayhani ve kuvvet komutanlarıyla biraraya gelecek.

Yılmaz, yarın bazı askeri tesislerde incelemelerde bulunacak ve Başbakan Yusuf Rıza Gilani ile görüşecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek