Yabancıların olmadığı Almanya nasıl olur?

Almanya'da yaşayan göçmenler ülkeyi terk ederse ne olur? Pitt von Bebenburg ve Matthias Thieme, "Yabancıların Olmadığı Almanya" adlı kitaplarında bu soruya yanıt arıyor.

Yabancıların olmadığı Almanya nasıl olur?
Yabancıların olmadığı Almanya nasıl olur?
GİRİŞ 06.06.2012 00:31 GÜNCELLEME 06.06.2012 00:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"Yabancıların Olmadığı Almanya" adlı kitap, bir kurguya dayanıyor. Bu senaryoya göre, ekonomik krizin tırmandığı Almanya'da seçimler yapılmış, iktidara sağ popülist bir hükümet gelmiş, krizin aşılmasına çözüm olarak Alman vatandaşı olmayan bütün göçmenlerin ülkeyi terk etmesi istenmiş ve Almanya'da yaşayan yaklaşık 7 milyon yabancı ülkeyi terk etmiş. Peki, göçmenler ülkeyi terk ederse ne olur? Bu durum Almanya'nın ekonomisini, sosyal ve kültürel yaşamını nasıl etkiler? İşte kitapta bu soruya yanıt aranıyor; verilen cevaplar uzmanların görüşleri, istatistik ve rakamlarla destekleniyor.

Kitabın yazarlarından Pitt von Bebenburg, göçmenlerin yokluğunun ekonomiden sağlığa kadar farklı alanlarda hissedileceğini vurguluyor: "Yabancılar olmasa ülkede birçok önemli iş aksardı. Lokantacılık veya hasta ve yaşlı bakımı gibi yabancıların yoğun olarak çalıştığı işleri düşünün. Veya örneğin ülkede neredeyse hiç temizlik işçisi kalmazdı. Aynı zamanda ülkede nitelikli işgücü sıkıntısı da çekilirdi. Almanya'da üretilen otomobillerin tasarımını yapan tasarımcılar olmazdı, örneğin bu tasarımcıların yabancı olduğunu birçok insan bilmiyor."

Alman futboluna etkileri

Kitabın diğer yazarı Matthias Thieme de, göçmenler ülkeyi terk ettiği takdirde, örneğin vergi gelirlerinin yaklaşık 50 milyar Euro azalacağını belirtiyor. Thieme, göçmenlerin yokluğunun Alman futbolunu da etkileyeceğine dikkat çekiyor: "Örneklerden biri Bundesliga. Mesela böyle bir durumda 228 futbolcunun Almanya'yı terk etmesi gerekirdi. Eğer bu futbolcular sahaya çıkamazlarsa son derece üzücü bir tablo ile karşılaşılırdı. Bu sadece üzücü olmakla kalmazdı, Bundesliga maçları devam ettirebilir mi sorusu da gündeme gelirdi."

Alman gazeteciler Pitt von Bebenburg ve Matthias Thieme, "Yabancıların Olmadığı Almanya" kitabında göçmenlerin artık ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu gösteriyor. Pitt von Bebenburg, yabancısız Almanya'nın daha iyi olamayacağını vurguluyor: "Yabancı düşmanlığının temelinde de 'eğer yabancılar olmasa Almanya daha iyi, daha zengin bir ülke olurdu' düşüncesi yatıyor. Ancak gerçek durum tamamen farklı. Yabancılar Almanya'nın refahına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Örneğin suç oranlarına bakıldığında da, yabancılar Almanlardan daha çok suç işlemiyor."

Kitabı yazma fikri yapılan kamuoyu yoklamalarına göre Almanların yaklaşık yarısının 'Almanya'da çok fazla yabancı var' görüşünü savunması üzerine ortaya çıkmış

Senaryo gerçek olabilir mi?

Pitt von Bebenburg ve Matthias Thieme, yapılan kamuoyu yoklamalarına göre Almanların yaklaşık yarısının 'Almanya'da çok fazla yabancı var' görüşünü savunması üzerine bu kitabı yazıyor. Pitt von Bebenburg, bu kitapla vermek istedikleri mesajı "Gerçeklerin tartışılmasını istiyoruz. Çok fazla konuşuldu, tahminler yürütüldü, önyargılı bir tutum izlendi. Bizim çok önemli olan bir nokta, ki bu nedenle kitapta çok sayıda uzmanın görüşüne yer verdik, önyargılara karşı olguları ortaya koymak istiyoruz. Bu, kitapta vermek istediğimiz en önemli mesaj" sözleriyle dile getiriyor.

Kitapta yer alan kurgu, yani yabancıların Almanya'yı terk etmeye zorlandığı senaryo bir gün gerçeğe dönüşebilir mi? Böyle bir durumla karşılaşılmasını kesinlikle istemediklerini vurgulayan Matthias Thieme sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ele aldığımız kurguyu o kadar da gerçek dışı görmüyorum. Çünkü ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde bu konudan söz ediyoruz. Çevremize bakmamız yeterli, örneğin Yunanistan'ı düşünün, ekonomik sıkıntılar nedeniyle siyasi durumun radikal bir şekilde nasıl değiştiği görülüyor. Ya da kısa bir süre öncesine kadar, Almanya'da aşırı sağcı katillerden oluşan bir çetenin ülkenin çeşitli yerlerinde Türkleri öldürebileceğini düşünebilir miydiniz?"

KAYNAK: ALMANYANIN SESİ
YORUMLAR 2
  • Abdullah ÇAYĞARACI 11 yıl önce Şikayet Et
    nankör millet bu almanlar.... sinsice, yabancılara özellikle türklere parasal güç kazandırmayın demeye getiriyor... ayağımızı denk almalıyız yoksa bu türkler bizi bi kaşık suda boğar diyor. o hayalini geliştiredursun biz b planını devreye sokalım... :)))
    Cevapla
  • Recep Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    altyapiyi hazirliyorlar. biktirma politikasi kendileri gitsin diye. bu almanlar kadar nankör bir millet dünya üzerinde yok bunu herkes bilsin. adamlar neden vatandasi olmayanlari gönderiyor bütün yabancilari göndersinler, bunlar fasa fiso dertleri gayeleri su an yaptiklari gibi kendilerine benzememis mesela benim ailem gibilerini maddi imkansizliklar icinde bogub buradan def etmek veyahut delirtip hapise yada timarhaneye sokup cocuklari elimizden almak icin ugrasiyorlar. bu nankörler bir kere düsünsün ben magzaya gittigimde kasayla kiloyla aliyom, tane tane almiyom cöpede atmiyom. onlar gibi gidipte barda pavyonda harcamiyom. arabaninda iyisine biniyom bunuda cekemiyorlar, yalniz su varki kendi gibi olanlar dis ve ic görünüsleri ayni olan türkdemeye bin sahit ister (müslümanligi hic arama) onlara sözleri yok. yabancilari birak sadece müslümanlar buradan ayrilsin türklerinde bir cagu dahil acliktan geberirler. sadece patates. adamlar incirin,karpuzun,narin ne oldugunu nasil yendigini bilmiyor, bazilarina duyrulur 2012 deyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu