Niagara Şelalesi'ni ip üzerinde geçti

Dünyaca ünlü ip cambazı Nik Wallenda, Niagara Şelalesi'ni ip üzerinde yürüyerek geçti.

GİRİŞ 16.06.2012 11:18 GÜNCELLEME 16.06.2012 14:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Babası ve dedesi gibi cambaz olan Nik Wallenda, dün gece yerel saatle 22.20'de Amerikan tarafından başladığı ip üzerindeki yürüyüşünü, 22.40'ta Kanada yakasında tamamladı.

Kendisini izlemeye gelen 130 bine yakın hayranına ip üzerinde el sallayan Nik Wallenda, yaptığı yürüyüşle hem tarihe hem de Guinness Rekorlar Kitabı'na geçti. Ünlü cambaz, bundan sonraki yürüyüşünün ABD'deki Grand Kanyon olacağını açıkladı.

Niagara Şelalesi'ni ip üzerinde geçen ilk kişi unvanını da kazanan 33 yaşındaki ünlü cambaz, 68 metre yükseklikte ve 550 metre uzunluğundaki çelik halatı, gece saatlerinde çıkan rüzgar ve suyun çıkardığı buhar dalgasına rağmen 20 dakikada tamamladı. Toplam 1.5 milyon dolara malolan gösterinin sponsorluğunu ise Amerikan televizyon kanalı ABC üstlendi.

KAYNAK: AA, CİHAN
YORUMLAR 1
  • İbrahim Dursun 11 yıl önce Şikayet Et
    niagara şelalesi ve canbaz nic wallenda hakkında... niagara şelalesi ! ..ve sırat köprüsü..hangisi daha dehşetli..şelalenin altında en kötü ihtimalle ölüm korkusu..sırat köprüsünden düşenin yeri ise ebedi yanacağı cehennem!..marifetin varsa sırat köprüsünüde geç bakalım!..vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!