Irak'taki siyasi kriz BM'yi endişelendirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler, Irak'ta devam eden siyasi krizden endişe duyduğunu belirtirken tüm taraflara çağrıda bulundu.

Irak'taki siyasi kriz  BM'yi endişelendirdi
Irak'taki siyasi kriz BM'yi endişelendirdi
GİRİŞ 26.06.2012 23:04 GÜNCELLEME 26.06.2012 23:04

 Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler, Irak'ta devam eden siyasi krizden endişe duyduğunu, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için tüm taraflarla diyaloğa geçilmesi gerektiğini belirtti.

Martin Kobler, Irak Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi ile siyasi krizin demokratik sürece etkileri hakkında görüştü. Görüşmede, seçimler için, ''Irak Bağımsız Yüksek Konseyi''nin kurulması konusunun ele alındığı bildirildi.

Toplantıda Kobler, BM'nin Irak'ın iç işlerine karıştığı iddiasını reddederek, ülkenin siyasi arenasında yaşanılanlardan endişe duyduğunu ifade etti.

Meclis Başkanı Nuceyfi de Irak'ın çevresinde bulunan ülkelerde, özellikle de Suriye'de yaşanan gerginlikten, Ortadoğu'daki istikrarsızlıktan ve bu istikrarsızlığın Irak'ı olumsuz etkilemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Irak Millet Meclisi'nin resmi internet sayfasından toplantıyla ilgili yapılan açıklamada ise Nuceyfi'nin, ''Irak, demokratik süreçte uluslararası yardıma ihtiyaç duymaktadır'' yönündeki açıklamasına yer verildi. 

Açıklamada ayrıca Millet Meclisi'nin yapılan anlaşmalar gereği BM'ye destek verdiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı