Ürdün Kralı yeni seçim yasasını veto etti

Ürdün Kralı 2. Abdullah, geçen hafta meclisin çıkardığı yeni seçim kanununu veto etti.

Ürdün Kralı yeni seçim yasasını veto etti
Ürdün Kralı yeni seçim yasasını veto etti
GİRİŞ 28.06.2012 23:46 GÜNCELLEME 28.06.2012 23:46

AA muhabirinin resmi kaynaklardan aldığı bilgiye göre, bazı üst düzey yöneticiler kabul edilmesi durumunda yeni bir kriz çıkmasından korktukları için Kral Abdullah'tan kanunu veto etmesini istedi.

Siyasi kaynaklar ise vetonun nedenini, Mısır'da Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına bağladı.

Bu görüşü savunanlardan biri olan siyasi araştırmacı ve yazar Muhammed Ebu Rummen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ürdün Hükümeti'nin seçim kanununu geri çekmesinde, Müslüman Kardeşler'in seçimleri boykot edeceği yönündeki söylemleri etkili olmuştur'' dedi.

Ebu Rummen, ''Mısır'da Mursi'nin elde ettiği zafer, Ürdün Hükümeti'nin islami eğilimli oluşumlar hakkındaki tutumunu değiştirmesine ve bu oluşukları vazgeçilmez bir siyasi taraf olarak görmesine neden olabilir'' ifadesini kullandı.

Ürdün, geçen yılın ocak ayından beri ülkede kapsamlı siyasi ve ekonomik reformların yapılması ve yolsuzluklarla mücadele edilmesini isteyen gösterilere sahne oluyor.

Kral Abdullah'ın veto ettiği yeni seçim kanununun, özellikle islami eğilimli siyasi oluşumların aktif siyasete katılmasını engelleyecek nitelikte maddeler içerdiği belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası