'Uçağın düşürülmesinde Rus parmağı var'

Geçtiğimiz günler düşürülen Türk uçağıyla ilgili iddialar bitmek bilmiyor. Bunula ilgili son iddia ise İngilizlerden geldi.

'Uçağın düşürülmesinde Rus parmağı var'
'Uçağın düşürülmesinde Rus parmağı var'
GİRİŞ 01.07.2012 14:03 GÜNCELLEME 01.07.2012 14:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesinde Rusya'nın da parmağı olduğu iddia edildi.

İngiltere'de yayımlanan Sunday Times'a konuşan Ortadoğulu diplomatik kaynaklar, "Eğer Rus uzmanlar düğmeye basmadılarsa bile, basan Suriyeli uzmanların arkasında olmalarına şaşırmayız" dediler.

22 Haziran'da meydana gelen olayla ilgili konuşan ismi açıklanmayan kaynaklar, Rusya'nın böylelikle NATO'ya çok net bir mesaj verdiğini ileri sürdüler.

Bir diplomat bu mesajı "Suriye Libya değil ve uçuşa yasak bölge uygulaması için her girişiminizin bedeli olur" şeklinde özetledi.

Rusya Suriye'ye üç yıldan bu yana gelişkin hava savunma sistemleri satıyor. Ancak son S-300 teslimatının durdurulduğu iddia edilmişti. Bu teslimatın durdurulması için İsrail'in devreye girdiği ileri sürülmüştü.

Bu sistemlerle ilgili bazı Rus uzmanların, Suriyeli personeli eğittiğini anlatan bir diplomat "Ancak bazı Rus uzmanlar hala Suriye'de" dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • Fethullah Erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    inanırım. suriye tek başına türk uçağını düşürmeye cesaret edemez. rusların düşürüp suriyelilerin üslenmiş olması akla daha uygundur. rus limanlarını toplayan goben ve breslav gemilerine osmanlının sahip çıkışını hatırlatıyor.
    Cevapla
  • sidar 11 yıl önce Şikayet Et
    günaydınlar oslun efendim. günaydın
    Cevapla
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    ortadoguda sifir sorunlu dis politika yürütemezsin. malesef bunu yazmak istemem suna dayaniyor..türkiye olarak komsularimizla sifir sorunlu bir dis politika izledik..ama ne hikmettir tam tersi dahada kötü olduk..nedeni su türkiyenin basarisizligi degil..bu bölgedeki taslarin yerine halen daha tam oturmamasindan kaynaklaniyor bilhassa ortadogu suriye,irak,iran v.s gibi ulkelerin disariyla olan iliskileri ama buna paralel iclerindeki sorunlardan kaynaklaniyor..rejimleri halk benimsemiyor benimseyenide var..buna paralel bu rejimleri batili ülkelerde istemiyor ama en buyuk olay aslinda sudur bunun farkina varmak en dogurusudur..türkiye bölgede yükselen bir güc gücü durdurmak istiyorsan baska seylerle o ülkeyi meskul etmen gerekiyor..1980 den itibaren pkk yla meskul edildi buyuyemedi gelisemedi..simdi suriyeyle catisirilarak meskul edilmek isteniyor ekonomik ve siyasi anlamda..birde itibari zedelemeye yönelik hamleler var onuda kismen basardilar...ucagimizi dusurmekle beraber caydiriciligimizi ve itibarimizi dusurduler...
    Cevapla
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    nato´ya diyorki rusya. aklini basina topla aklini alirim bunuda bizim ucakla test ederek söylediler..bakin kimse ama hic kimse savasin iyi bir sey oldugunu söyleyemez...cok feci birseydir...benim yorumlarim bazen yanlis anlasiliyor savas cigirtkanligi degil benim söyledigim...benim söylemek istedigim su... senin bögedeki caydiriciligin test edilipte sen ona yönelik cevap vermessen ermenistanda,yunanistanda diger komsularinda aynisini sana döner yapar..ben bunu söylemeye calisiyorum..bakin rusya diger süper guclere benzemez bunu en iyi gürcistan´da bati gördü..onun icinde suriyeye mudahale edemiyorlar ama gelde anlat cikip sunu diyemiyorlar batililar rusya varken bu iste biz hic birsey yapamayiz..simdi sirbistani falan örnek verirsiniz ama o oyle degil iste bu is daha farkli arastirin biraz..herkes mubarek dispolitika stratejist v.s olmus görüslere saygi duyarim ama hic bir uyari almadan direk hedef olup dusuruluyorsa ucagin dusunmen gerekli yok ihlal etti etmedi hikaye bos konusuk o olur
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    murdochun gazeteleri!. türkiyenin, medya-istihbarat-güvenlik-yazılım-su kaynakları-tarım toprakları milli olazsa geleceğimiz karanlık olur. paraya tamah edip yabancılara satmayın, geleceğimizi ellerine vermeyin. astarı yüzünden pahalıya gelir....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?