İsrail anlaşması Rum Meclisi'nden geçti

Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail ile savunma ve askeri işbirliği anlaşmasını mecliste onayladı. Anlaşmaya göre, Rumlar İsrail'den silah satın alabilecek.

İsrail anlaşması Rum Meclisi'nden geçti
İsrail anlaşması Rum Meclisi'nden geçti
GİRİŞ 03.07.2012 14:19 GÜNCELLEME 03.07.2012 14:19

Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis'in 9 Ocak 2012'de İsrail ziyaret sırasında İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Tel Aviv'de imzaladığı savunma ve askeri işbirliği anlaşması dün Rum meclisinde kabul edildi.

Alithia gazetesine göre, "Gizli Bilgilerin Karşılıklı Korunması Anlaşması" başlığını taşıyan anlaşma; savunma ve askeri programların gizliliğinin ihdas edilmesi ve Güney Kıbrıs ile İsrail arasında teati edilecek gizli bilgilerin korunmasıyla ilgili maddeler içeriyor.

Silah-teçhizat satın alımıyla ilgili maddelerde, "Taraflardan birinin diğerine savunma ve askeri konularda silah ve teknik bilgi satması ve/veya teatisi" ifadesi yer alıyor.

Silah-teçhizat satın alımıyla ilgili maddede şunlar belirtiliyor:

"İş bu anlaşma, iki ülke (Güney Kıbrıs ve İsrail) arasında gelecekte yapılacak ve/veya imzalanacak şu konulardaki herhangi bir gizli sözleşmenin kopmaz parçasıdır:

-Taraflar ve/veya müteahhitleri arasında savunma ve askeri konularda işbirliği;

-İki taraf ve/veya müteahhitleri arasında savunma ve askeri konularda gizli bilgi işbirliği ve/veya teatisi;

-Taraflardan birinin diğerine savunma ve askeri konularda silah ve teknik bilgi satması ve/veya teatisi;

-Savunma veya askeri konularda teati edilecek gizli bilgilerin tarafların, herhangi bir temsilcisi, memuru veya danışmanı tarafından iletilecek olması."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri