Yargı darbesi Yargıtay'a gidiyor

Mısır Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin parlamento üzerindeki feshetme kararını kaldırmasının ardından harekete geçen Anayasa Mahkemesi'ni Yargıtay'a şikayet edecek.

Yargı darbesi Yargıtay'a gidiyor
Yargı darbesi Yargıtay'a gidiyor
GİRİŞ 10.07.2012 17:16 GÜNCELLEME 10.07.2012 17:16

Meclis Başkanı Sa'd el-Ketatini Millet Meclisi'nin bugünkü ilk oturumunda yaptığı konuşmada, ''Meclis, hukuka ve anayasaya saygı duyuyor, birilerine yargı kurallarını öğretmenin kendi işi olmadığını çok iyi biliyor. Anayasa ve yasama komisyonları ile yaptığımız görüşmenin ardından, Anayasa Mahkemesi'nin meclisin feshine yönelik aldığı kararın Yargıtay'a götürülmesi kararı alındı'' dedi.

İkinci oturumun ne zaman yapılacağı hakkında bilgi vermeyen Ketatini, ''Meclis'in tekrar ne zaman toplanacağı önümüzdeki günlerde açıklanacak'' diye konuştu.

''Yargıta'ya taşımak boşa vakit harcamaktır''

AA muhabirine açıklamada bulunan Bağımsız Milletvekili Vahid Abdülmecid ise Meclis'in kararına itiraz ederek, ''Meclisin feshinin Yargıtay'a taşınması boşa vakit harcamadır. Çünkü bu durum Yargıtay'ın yetki alanına girmiyor. Yargıtay, Meclis başkanının talebi halinde sadece milletvekillerinin doğru bir şekilde seçilip seçilmediğine bakar'' dedi.

Bu durumda Meclis'in Yargıtay'ın kararından önce yasama yetkisinin olmadığının kabul edilmiş olacağını belirten Abdülmecid, ''Ketatini, konuyu Yasama ve İçtihat Komisyonu'na taşımalıydı. Çünkü Meclis'in yasal olup olmadığına karar verebilecek tek kurum orası'' diye konuştu.

25 dakika süren Meclis'in feshinden sonraki ilk oturuma, Hürriyet ve Adalet Partisi, Nur Partisi, İnşa ve Gelişim Partisi, Islah ve Gelişim Partisi, Uygarlık Partisi ve Vasat Partisi'nden milletvekilleri katılırken, Özgürlük Partisi, Sol Koalisyon, Demokratik Mısır Partisi, Mısır Ahrar Partisi ve Kerame Partisi'nden milletvekilleri oturuma katılmadı.

Vefd Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Abdulhalim Davut'un ise partisinin toplantıya katılmama konusundaki grup kararına rağmen, partiden istifa ederek toplantıya katıldığı belirtildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Perşembe günü Suudi Arabistan'dan döndükten sonra hükümet kurma çalışmaları için süreci başlatacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor