Kanada'dan Suriyelilere yardım kampanyası

Kanada'da, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye ve Ürdün'e giden binlerce Suriyeli için yardım toplanmaya başlandı.

Kanada'dan Suriyelilere yardım kampanyası
Kanada'dan Suriyelilere yardım kampanyası
GİRİŞ 15.07.2012 21:41 GÜNCELLEME 15.07.2012 21:41

Human Concern International (HCI) adlı insan hakları örgütünce camiler ve toplum merkezlerinde dağıtılan el ilanlarında, Türkiye'deki Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya koşan ilk kuruluş olunduğu belirtilerek, cep telefonlarından SMS yoluyla yollayacakları mesajlarla bağışta bulunmaları istendi.

Buna göre, Kanada merkezli cep telefonlarından, ''Syria'' yazıp 20222'ye mesaj gönderenler HCI'ya 10 Kanada Doları bağışlamış olacak.

''1 milyon dolarlık yardım''

HCI olarak Suriye'den kaçarak Türkiye ve Ürdün'e sığınanlara bugüne dek sahra hastanesi, gıda yardımı, giyecek, barınma, temiz içme suyu, temizlik malzemeleri ve ilaçtan oluşan, toplam değeri 1 milyon doları bulan insani yardımda bulunulduğuna değinilen el ilanında, şu ifadeler yer aldı:

''Lütfen, evlerini, ailelerini ve mallarını kaybetmiş yüzbinlerce Suriyeliye yardım edin. Binlerce kadın dul ve sayılamayacak kadar çok çocuk yetim kaldı. Onlar aç, evsiz, yaralı ve bizim yardımımıza muhtaç. Bağışlarınızın tamamı, yardıma muhtaç Suriyelilerin ihtiyaçları için kullanılacaktır. Geniş bilgi için www.text2helpsyrıa.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.''

Bağış için iftar yemeği

Öte yandan, HCI, ''Suriye Çağırıyor'' adlı bir iftar yemeği düzenleyecek.

Toronto'daki Woodbine Banquet Hall'da  27 Temmuz'da verilecek iftar yemeği için 20 Kanada Doları'ndan (36 TL) bilet satışına başlayan HCI'nın davetiyesinde, ''Suriye'deki kardeşlerimizle dayanışmamızı sergileyeceğimiz bu geceye katılıp, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşın'' denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı