Mesut Barzani hakkında şok iddia!

Kamışlı'ya kamyonlar dolusu silahların da bizzat Barzani tarafından gönderildiği öne sürüldü. Barzani'nin amacı, Kamışlıyı başkent yapmak...

Mesut Barzani hakkında şok iddia!
Mesut Barzani hakkında şok iddia!
GİRİŞ 25.07.2012 07:59 GÜNCELLEME 25.07.2012 09:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye'deki 4 kentin Kürt gruplar tarafından ele geçirildiği iddiası, "Suriye bölünüyor mu?" endişesine yol açarken Kuzey Irak'tan Suriye'ye asker sevkıyatının olduğuna dair görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Barzani Esed ordusundan firar eden Kürtleri Kuzey Irak'ta eğittiklerini itiraf etti ancak çatışmaların devam ettiği Kamışlı'ya kamyonlar dolusu silahların da bizzat Barzani tarafından gönderildiği öne sürüldü.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin bir süre önce Suriye'de bölünmüş durumda olan Kürt muhalif grupları Erbil'de yapılan bir toplantıyla birleştirdi. Bu birleşmeden kısa bir süre sonra Suriye'de Kürtlerin yoğun yaşadığı kentler bir bir Kürt gruplarının eline geçti. Geriye Türkiye'nin Nusaybin sınırında yer alan "kritik" konuma sahip Kamışlı kenti kaldı. Üç günden beridir Kamışlı'da yoğun çatışmaların yaşandığı, kentin ele geçirilmesi durumunda buranın yeni kurulacak Kürt devletinin başkenti yapılacağı öne sürülüyor. Ayrıca burada savaşan silahlı grupların Barzani tarafından gönderilen peşmergeler olduğu iddia edildi ancak Kuzey Irak Yönetimi önceki gün iddiayı yalanladı. Bu gelişmeler yaşanırken dün internet sitelerine düşen görüntüler gündemi sarstı. Cep telefonuyla çekilmiş görüntülerde; Kuzey Irak'ın Kürt Bölgesi'ndeki Zaho kentinin içinden geçen Dicle Nehri kıyısındaki Dera Bir mıntıkasından üzerlerinde üniforma bulunan binlerce Kürt, yürüyerek Suriye sınırına geçiyor. Ellerinde silah olmamasına rağmen, hakim tepelerde bu kişileri koruyan silahlı askerlerin olduğu görülüyor. Görüntülerde, yürüyen askerlerin, 'Kamışlı'ya yavaş yavaş ilerliyoruz. Kamışlı'yı almaya gidiyoruz' dedikleri duyuluyor. Kuzey Irak'tan giden Kürtlerin Dera Bir, Andivar ve Derka Hemko güzergahından geçip Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin karşısındaki Kamışlı Kenti'ne gittikleri öne sürülüyor.

HALEP KUŞATMASINI FIRSAT BİLDİ

Aynı gün Barzani beklenmedik bir açıklama yaparak Suriye ordusundan kaçan Kürtleri Kuzey Irak'taki kamplarda eğittiklerini, bunu Suriye ordusunun çekilmesi durumunda, oluşacak güvenlik boşluğunu doldurmak amacıyla yaptıklarını ve gençlerin Hewler anlaşması çerçevesinde oluşturulan yüksek konseyin uygun görmesi durumunda Suriye'ye geçeceğini resmen açıkladı. Ardından gelen bilgiler Barzani'nin aslında aylar öncesinden bu sürece hazırlık yaptığını ortaya koydu. Edinilen bilgiye göre Barzani iki ay önce çok sayıda kamyon dolusu silah temin etti ve kamplardaki Suriyeli Kürtlere kapsamlı bir silahlı eğitim verildi. Suriye'nin Şam'dan sonraki ikinci önemli şehri Halep'in muhaliflerin denetimine girmesinin ardından Esed ordusunun bu kente yoğunlaştığı bir dönemde silah yüklü kamyonları ve eğittiği peşmergelerini Suriye'ye sevketmeye başladı. Barzani'nin Suriyeli Kürt muhaliflerin 'başkent' haline getirmek istediği Kamışlı'ya da Çek Cumhuriyeti'nden aldığı 2 TIR dolusu silah yolladığı öne sürüldü.

ŞEBBİHA'NIN GÖREVİ PKK'YA DEVREDİLDİ

Bu arada Suriye Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Halit Hoca, söz konusu Kürt kentlerinin Esed karşıtı muhalif Kürtler tarafından ele geçirilmediğini, bu bölgelerin bizzat Esed rejimi tarafından PKK'ya teslim edildiğini öne sürdü. Kamışlı ve Kabani'nin PKK'ya "devredildiğini" belirten Hoca, "Şuan Şebbiha'nın (Esed milisleri) görevini bu bölgelerde PKK üstlenmiş durumda" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    oyuna geldik... koskoca türkiye değerleri örselene örselene pısırıklaştırıldı. kimlerle karşılaştırılıyoruz?.buna nasıl müsade ediyoruz? israil beslemesi barzani de şahsiyet yapıldı. daha önce saddam pohpohlanıp, sağa sola saldırtılıyordu. başta yandaşları olan çelebi ırakın atatürkü diyerek şişiriliyordu. sonra tepetaklak edildiler. şimdi şişirilme sırası bunlarda. kendilerinin siyonist israil ve abede tarafından sömürülmek, ite kaka kullanılmak üzere desteklendiğinin. sonlarınında hiç iyi olmadığını görürler umarımk...
    Cevapla
  • ziggy 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ettiğini buluyor. bunu türkiye kendisi istedi saol rte
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka ezilmeli.. milletler, devletlerini silahlı güçleri(kuvvetleri) ile kurarlar. bir halk siyasi,kültürel,entellektüel,ekonomik yönden ne kadar gelişmiş olursa olsun arkasında silahlı bir örgütü,gücü yoksa devlet mevlet kuramaz. eğer etkili bir silahlı gücü varsa ve savaşmaya başlamışsa zaman içinde siyasi,kültürel,entellektüel ve ekonomik yönden de güçlü hale gelir. pkk kendisini kürtlerin silalı kuvvetleri olarak görüyor. kürtlerin bir bölümü de aynı şekilde düşünüyorlar. eğer türkiye cumhuriyeti devletini pkk'ya karşı pasif davranırlarsa, etkin ve caydırıcı bir şekilde mücadele etmezlerse ,müzakere-mütareke r yoluyla örgütün etkisiz hale geleceği düşünürlerse türkiye toprakları üzerinde bir kürt ulus devletinin kurulması kaçınılmaz olur. kürdistan devleti tehtidi bertaraf edilmek isteniyorsa pkk mutlaka (bedeli ne olursa olsun) imha edilmeli. aksi halde boşuna şehit vermeye devam ederiz.
    Cevapla
  • Uğur 11 yıl önce Şikayet Et
    şu an türkiyenin yapacağı en iyi iş. 1- kuzey ırak ve iç bölgedeki terör örgütünü yok etmelidir. özellikle kck vatan hainlerinin dışarı çıkarılması hükümet için içler acısı bir durum oldu. fakar yeni atılımlarla tekrar terör ve terör yandaşları için idam düşünülmelidir. 2- süriye ve türkiye sınırı boyunca etkili eğitimli ve üstün savaş kabiliyetine sahip asker ve araçlar ile bölgeyi kontrol altına almalı, hatta iç bölgede pkk denen hainlerin inleri vurulmalıdır. 3- barzani ile nasıl görüşmeler yapıldı nasıl bir siyasi alan izlendi bilmiyorum fakat barzaniden dost olmaz. iran ile dostluk baki olur fakat bölgesel kürt ve kürt yönetimi ile dost olunmaz. 4- sayın atalay açılım açılım açılım dedi artık nasıl bir açılma olduğunu içte değilde dışta gözlemleyebiliyoruz. emre uslu'un yazısında her şey ortada anlatılıyor. 5- artık 3. dünya savaşının başlangıcı gelmiştir.
    Cevapla
  • hacı murat 11 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda türkiye ava giderken avlanmış oluyor..... malesef batı ve amerikanın gazına gelen türkiye suriyenin parçalanmasına ıraktaki gibi karşı koyamayacak. suriye ve ırak kürtleri birleşecek. sırada türkiye var. amerika ile dost olunmayacağını türkiye ne zaman öğrenecek. başbakan bunları bile bile lades oldu. barzani güvenilecek biri değil. bunu daha önceki süreçlerdede gördük. türkiye suriye meselesinde bence çok yanlış tutum almıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı