Türk Dili konuşan ülkeler bir arada

Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi toplantısına katılmak üzere Kırgızistan'da bulunan Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, Dışişleri Bakanlığı binasında Kırgız gazetecilerle bir araya geldi.

Türk Dili konuşan ülkeler bir arada
Türk Dili konuşan ülkeler bir arada
GİRİŞ 22.08.2012 12:01 GÜNCELLEME 22.08.2012 12:01

Akıncı, 23 Ağustos'ta Bişkek'te yapılacak Türk Konseyi toplantısına yönelik hazırlıkların devam ettiğini belirterek, toplantı sonunda imzalanacak anlaşmalar hakkında bilgi verdi.

Akıncı, devlet başkanları huzurunda dışişleri bakanları tarafından akademisyen anlaşması imzalanacağını belirterek "Daha doğrusu kültür fonu imzalanacak. Bir de mali hususlara ilişkin anlaşma imzalanacak. Ayrıca, zirvenin deklarasyonu devlet başkanları tarafından imzalanacak" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Akıncı, Türk Konseyi çerçevesinde Ağustos ayında, Kırgızistan'ın Çolpon-Ata şehrinde yapılan Türk Konseyi Kültür Bakanları toplantısında Türk Dünyası Sinemacılar Birliği, Türk Dünyası Yazarlar Birliği; Eğitim Bakanları toplantısında da üniversiteler arası birliğin kurulması kararının alındığını hatırlattı.

Türk Konseyi'nin geleceğine inandığını dile getiren Akıncı, "Kurulacak bütün örgütlerin çalışmaya başlamasından sonra ülkelerimiz arasındaki entegrasyonun, her alanda daha da ileri gideceğine inanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Bişkek'e hareket edecek. Zirveye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!