Esed'in uçakları Halep'te 'varil bomba' yağdırdı

Suriye'deki Baas rejiminin son numarası 'varil bombalar'. Esed'in uçakları, muhalifleri öldürmek için sivillerin bulunduğu binayı bombaladı. Enkazdan kadın ve çocuk cesetleri çıkarıldı.

Esed'in uçakları Halep'te 'varil bomba' yağdırdı
Esed'in uçakları Halep'te 'varil bomba' yağdırdı
GİRİŞ 09.09.2012 15:46 GÜNCELLEME 09.09.2012 15:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağının Halep'te bir yerleşim yerine "varil bomba" atması sonucu bir binanın tamamen çöktüğü, enkaz altında çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu bildirildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Macit Abdunnur, bir savaş uçağının kentin Mesakin Hanun bölgesinde TNT dolu "varil bomba"yı bir binanın üzerine bırakması sonucu binanın tamamen tahrip olduğunu aktardı.

Yaralıların çıkartılması için çevreden çok sayıda kişinin yardıma geldiğini ifade eden Abdunnur, şu ana kadar enkazdan bazı çocuk ve kadın cesetlerinin de çıkartıldığını belirtti.

Halep'in birçok bölgesinde, rejim güçlerinin karadan kontrolü sağlamadığı için hava saldırılarına başvurduğuna işaret eden Abdunnur, kentteki durumun her geçen gün kötüye gittiğini, zengin kimselerin şehri uzun süre önce terk ettiğini ancak dar gelirli pek çok ailenin burada barınmaya devam ettiğini belirtti.

TNT yüklü "varil bombalar", atıldıkları yerde genellikle 7 metre derinliğinde bir çukur açıyor. Daha önce Humus'un Telbise ilçesi ile Humus kentinde kullanılan bu bombanın, şu an Halep'te özellikle muhaliflerin etkili oldukları semtlerde kullanıldığı bildiriliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    onlar şehit oluyor..... fakat bu katliamı yapanlar ve buna destek verenlere neler olacak!!!haaa chp
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 11 yıl önce Şikayet Et
    bu katil adamı ve rejimini destekleyenlere lanet olsun. bu desteğin türkiye içinden de olması gerçekten beni düşündürüyor. bu ölenlerin yerinde kendi çevreleri olsaydı ne düşünürlerdi. yani şimdi şiiler sünnileri öldürüyor diye sessiz kalalım destek de verelim, peki yarın şiiler aynı dehşete ve katliama uğrasalar sünnilere destek mi vereceğiz ya siz.ırak, mısır, libya, ürdün sünni idi hep aynı tavrı alan hükümete niçin şimdi tepki gösteriyorsunuz anlamış değilim.insanlık bu kadar uzakmı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!