Peygamberimize hakaret eden filme tepki

ABD'de yaşayan bir grup radikal Kıpti'nin çektiği film Mısır'da tepkiyle karşılandı. Mısır Müftüsü Ali Cuma, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını söyledi.

Peygamberimize hakaret eden filme tepki
Peygamberimize hakaret eden filme tepki
GİRİŞ 10.09.2012 15:15 GÜNCELLEME 10.09.2012 17:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cuma yaptığı yazılı açıklamada, ''Müslümanların Peygamberi Muhammed'' isimli filmin milyonlarca Müslüman'ın inancıyla oynadığını belirterek, bunun İslam'a açık bir saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü bahane ederek mukaddesata saldırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Cuma, entelektüelleri ve insan hakları örgütlerini dünya üzerindeki bütün dinlere karşı yapılan saldırılara tepki göstermeye çağırdı.

Öte yandan, Mısır Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı radikal Kıptiler tarafından hazırlanan ve Hz. Peygamber'e hakaret ögeleri içeren sinema filminin Mısırlı Müslümanları hiçbir şekilde temsil etmediği dile getirildi.

Filmde İslamiyet şiddet yanlısı bir din olarak gösterilirken, bu eğilimin doğrudan Hz. Muhammed'in öğretilerinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • sadbinebivakkas 11 yıl önce Şikayet Et
    ordan biri bir erkek çıksa. bu kafiler lerden birinin kafasını kese ..herkesten önce müslümanlar tepki gösterir. bunar ancak kılıçtan anlar. hoşgörü gösterseniz de göstermeseniz de bunar böyle dir. inanmasınız ayet lere bakınız. bu yeni bir şey değil dir. hak batıl savaşı kıyamete kadar devam edecektir.
    Cevapla
  • bahri öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet büyükleri sesinizi yükseltin bakalım... bu iş bireysel olmaz..bizi temsilen bir yerlere geldiyseniz, bizi temsilen tepkinizi gösterin bu filme ey devlet büyükleri..!
    Cevapla
  • yasin özer 11 yıl önce Şikayet Et
    hazreti isa (a.s) size peygamberlere hakaret edin mi dedi. şükür müslümanlıkta bu düşünce yok. peygamberlere iman hakikati kıptilerde yok herhalde. ya sizin peygamberiniz kimdi? hz isa (a.s) dedik ama
    Cevapla
  • hanımefendi 11 yıl önce Şikayet Et
    allah büyük. efendimize uzanan dillerin sonu ne olacak bilselerdi!allah sizin gibilerin bu dünya da da ahirette de cezasını versin!!
    Cevapla
  • Zülkarneyn 11 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmamak gerek. bir yanda taliban, iran ve arabistan'ın islamı yorumlayışı, öte yandan tebriziler, arabilerin yorumlayışı... fark ortada. mevlana dünyada "peace" olarak çokça anılırken neden hz. peygamber bu şekilde anılmıyor? hiç kimse kusura bakmasın, islamı yaşamak adına birçok müslüman, ebu cehil gibi dinini yaşamakta ve insanlara dayatmakta. zorbalık, korkuya dayalı din anlayışı had safhada. dolayısıyla böylesi tepkileri doğal karşılayıp, "biz nerede hata yapıyoruz" diye düşünmemiz gerekiyor. sonrası gelecektir zaten...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!