11 Eylül siyasete alet edilmedi

ABD'de 2011 yılında gerçekleşen 11 Eylül terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler, dün yapılan törenlerle anıldı. Acıların siyasileştirilmemesi için, politikacılar törenlere katılmadı.

11 Eylül siyasete alet edilmedi
11 Eylül siyasete alet edilmedi
GİRİŞ 12.09.2012 12:01 GÜNCELLEME 12.09.2012 12:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

-11 Eylül saldırılarının 11. yılı

-Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan

saldırılarda hayatını kaybedenler

anıldı

NEW YORK (AA) - 11.09.2012 - ABD'de, Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler törenle anıldı.

Birçok New Yorklu, daha önce ikiz kulelerin bulunduğu, ''Ground Zero'' diye adlandırılan sıfır noktasında terör saldırısında ölen yakınlarını anmak  üzere toplandı.

Saldırıların gerçekleştiği 11 Eylül 2001 tarihinden bu yana her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen anma töreninin 11. yılında da hayatını kaybeden binlerce terör mağdurunun yakınları tören alanında bir araya geldi.

Manhattan'ın ''Wall Street'' bölgesinde, saldırıda yerle bir olan İkiz Kuleler'in bulunduğu alandaki tören Amerikan marşının çalınması ile başladı. İlk uçağın Kuzey Kulesi'ne çarptığı 08.46'da ve ikinci uçağın saldırı zamanı olan 09.03'te bölgedeki kiliseler çanlarını çaldı.

Saldırılarda hayatını kaybeden 3 bine yakın terör mağdurunun isimleri, yakınları tarafından tek tek okundu.

11 Eylül'ün anısına yapılan dev havuzun etrafını dolduran binlerce kişi, isimlerin okunmasını sessizce dinledi. Saldırılarda hayatını kaybeden tek Türk vatandaşı Zühtü İbiş'in ismi de 2 bin 749 kişi ile anons edildi. Törende isimleri okumak için seçilen bazı terör mağduru aileler duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Törene katılan Müslümanlar ve Yahudiler, kürsüde yaptıkları barış temalı konuşmalarla Amerikalıların hüznüne ortak oldu. Anma törenine bazı Müslüman kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Siyasetçiler katılmadı

Geçen yıllardan farklı olarak, bu yılki anma törenlerine seçilmiş siyasetçilerin katılmaması dikkati çekti. Başkan Obama'nın sadece Beyaz Saray'ın güney bahçesinde gerçekleştirilen saygı duruşuna katıldığı ve sonrasında Afganistan ve Irak'ta yaralanmış askerlerin tedavi edildiği bir hastaneyi ziyaret etmeyi planladığı öğrenildi.

Törene katılan aileler, siyasetçilerin 11 yıldır ilk defa sıfır noktasındaki anma törenlerinde yer almamasını üzüntü ile karşıladı. Başkanlık seçimlerine iki aydan daha az bir süre kalmasına rağmen, siyasetçilerin bütün dünyada yankı uyandıran 11 Eylül terör saldırılarının yıl dönümündeki en büyük anma töreninde olmamaları dikkate değer bulundu. Geçen yıllara nazaran bu yılki katılımın ve polis önlemlerinin de asgari seviyede kaldığı gözlendi.

Öte yandan saldırıların üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, ikiz kulelerin yerine yapılan yeni binanın inşaatı sürüyor.

Yeni binanın da bir iş merkezi olarak hizmet vereceği, teşvik amacıyla şu ana kadar kiralanan ofislere yüzde 50 civarında indirim yapıldığı öğrenildi.

Toplam 90 kat olacağı bildirilen binanın şu ana kadar 60 katı tamamlanırken, inşaatın 2013 sonlarında bitmesi bekleniyor. Maliyeti 15 milyar doları bulacağı belirtilen proje kapsamında, yeni Dünya Ticaret Merkezi'nde ''11 Eylül Müzesi'' ismi ile bir de müze yer alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    katılmak için yüzleri yokturki.... aynı yalanı 11 sene tekrar etmek ve üzülüyorum numarası yapmak, en aktör ve en vicdansız insanı bile yıpratır. bu siyasetçide olsa. normal bir katil öldürdüğü bir şahsın cenazesine bir kez katılabilir. ama bunu 11 kez yaparsa bunun adı 11 eylül olur. peki,müslümanlarda ne zaman bir liste hazırlayıp, amerikalılar ve israil'in afganistan'dan, ırak'ta, filistin'de, bosna'da, çeçenistan'da, pakistan'da vs. öldürdüğü isimleri 11 eylül'de okumaya başlayacak?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı