Patrik: Bu film tüm dinlere zarar veriyor

Hz. Muhammed'e hakaretler yağdıran ABD filmine Hristiyanlar da tepki gösteriyor. Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er Rai, filmin 'bütün dinlere zarar verdiğine' dikkat çekti.

Patrik: Bu film tüm dinlere zarar veriyor
Patrik: Bu film tüm dinlere zarar veriyor
GİRİŞ 13.09.2012 15:53 GÜNCELLEME 13.09.2012 15:53

Patrik er-Rai düzenlediği basın toplantısında, bütün dinlere zarar veren bu filmin, biran evvel yayından kaldırılmasını istedi.

Er-Rai, masum insanların zarar görmesinin engellenmesi için filmi protesto edenleri daha uygun yöntemler kullanmaya davet etti.

'Arap Baharı'nın gerçek bir bahara dönüşmesi için Müslümanların ve Hıristiyanların yakınlaşması gerektiğini belirten er-Rai, "Bu yakınlaşma tek başına doğudaki krizlerin çözümününe kefil olacaktır" diye konuştu.

Savaşın Müslümanlar veya Hıristiyanlar tarafından değil, kötü niyetli kimseler tarafından çıkarıldığını vurgulayan er-Rai, tarafları silahları bırakmaya ve sorumluluk bilinciyle diyalog masasına oturmaya çağırdı.

Patrik er-Rai, kimseye fayda sağlamayan şiddetin ve cinayetlerin durdurulmasını isteyerek, Suriye'deki çatışmalara silah yardımı ve maddi desteğin de kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Papa'nın Lübnan ziyareti

Papa 16. Benediktus'un Cuma günü Lübnan'a gerçekleştireceği ziyareti değerlendiren Patrik er-Rai, Papa'nın beraberinde Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında etkileşimi güçlendirme mesajı ile geleceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!