'Dörtlü Zirve'nin ikinci durağı belli oldu

Suriye için İran, Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla düzenlenen 'Dörtlü Zirve'nin 24 Eylül'de New York'ta yapılacağı açıklandı.

'Dörtlü Zirve'nin ikinci durağı belli oldu
'Dörtlü Zirve'nin ikinci durağı belli oldu
GİRİŞ 18.09.2012 16:36 GÜNCELLEME 18.09.2012 16:31

Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr, Kahire'de, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenen dörtlü hazırlık toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ''Mısır, Türkiye, İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katılacağı 'Dörtlü Zirve'nin gelecek dönem toplantısının, New York'ta 24 Eylül günü BM Genel Kurulu oturumunun ardından gerçekleştirileceğini belirtti.

Kamil Amr, Kahire'de düzenlenen hazırlık toplantılarına, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Prens Faysal'ın katılmamasını, ''Bakanın önceden planlanmış bazı işleri vardı. Bu nedenle toplantılara katılamadı'' diye açıkladı.

Toplantılarda, işleyişin ve istişarelerin önümüzdeki haftaya kadar devam etmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını belirten Amr, ''Şu anda Suriye'deki krizi çözmek için belirli bir planımız var diyemeyiz. Ancak Suriye'de akan kanı bir an önce durdurmaya yönelik ilk adımı attık'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız