Suriye'de oturulacak ev kalmadı

Suriye'de geçen yılın Mart ayından beri süren Beşşar Esed rejimi ile muhalifler arasındaki savaşta, rejime bağlı silahlı güçlerin havadan ve karadan saldırılarıyla ülke enkaz yığınına döndü.

Suriye'de oturulacak ev kalmadı
Suriye'de oturulacak ev kalmadı
GİRİŞ 24.09.2012 13:29 GÜNCELLEME 24.09.2012 13:29

Savaş uçaklarının 500 kilogramlık vakum bombası ve TNT Varil bombaları gibi yıkımı çoğaltan silahlarla sivil yerleşim birimlerine yönelik bombardımanlarına aralıksız devam etmesi, büyükşehir, kent, belde ve köylerin tanklarla kuşatılarak top ateşine maruz kalması, ülkede ''yapay deprem etkisi'' oluşturuyor.

Rastgele atılan ve tahrip gücü yüksek bomba ve havan toplarının isabet ettiği binaların çökmesi, can kayıplarını artırıyor.

AA muhabirinin Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) uzman mühendislerin desteğiyle yaptırdığı araştırmadan derlediği bilgilere göre, Esed yönetimine bağlı ordunun Suriye'de 2,8 milyon binayı tahrip ettiğini açıkladı.

En fazla bina, Humus'ta yıkıldı

SNHR'nin araştırmasına göre, tahrip olan 2 milyon 865 bin binadan 355 bininin tamamen yıkıldığını ifade ediliyor. Binalar arasında müstakil ev, apartman, okul, cami, kilise ve hastaneler bulunuyor.

Araştırmada, Humus şehri, yaklaşık 800 bin binasının tahrip olması ile ilk sırada yer alırken, Humus'u yaklaşık 500 bin bina ile İdlib şehri takip ediyor.

Şam banliyölerinde 425 bin, Dera'da 350 bin, Halep'te 270 bin, Hama'da 185 bin, Deyr-i Zor'da 135 bin ve geri kalan illerde ise 200 bin evin tahrip olduğunu açıkladı.

SNHR, tahrip gören binaların yeniden imar edilmesinin 35 milyar dolara mal olacağını ve imar faaliyetlerinin en az 3 yıl süreceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı