Brunei'de fakir oğlan zengin kızla evlendi

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Brunei Sultanı'nın kızı evlendi. Zengin kızla evlenen şanslı oğlan ise, bakanlıkta memur olarak çalışan sıradan biri.

GİRİŞ 24.09.2012 13:59 GÜNCELLEME 24.09.2012 14:21

Güneydoğu Asya'nın petrol zengini ülkesi Brunei, masalları andıran bir düğün ile konuşuluyor. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Brunei sultanının kızı Prenses Haceh Hafıza Sururul Bolkian, kendinden 3 yaş küçük Hacı Muhammad Ruzaini ile evlendi.

Çiftin nikahı perşmbe günü kıyıldı ancak 10 gün süren düğünün zirvesi dün yapılan kraliyet töreniydi. Altın kaplı sarayın kabul salonunda yapılan törene Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra, Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, Suudi Prens Faysan bin Suud bin Abdul Aziz ve Kamboçya Başbakanı Hun Sen katıldı.

BİR ZAMANLAR MEMURDU

Sultanın damadı Muhammed Ruzaini ise eşi gibi aristokrat bir soydan gelmiyor. İşletme eğitimi alan Ruzaini, ekonomi bakanlığında memur olarak çalışıyordu.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİNDEN

600 yıldır aynı monarşi tarafından yönetilen Brunei, küçük ancak petrol zengini bir ülke. Brunei Sultanı Bolkiah, 22 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SARAYI

Bolkiah, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en büyük sarayı olan Istana Nurul Iman'da yaşıyor. Filipinli mimar Leandro V. Locsin'in imzasını taşıyan ve 1984'te tamamlanan 200 bin metrekarelik alan üzerine kurulu sarayda 1788 oda, 290 banyosu, 1500 kişilik bir cami ve 5 yüzme havuzu var. Kubbeleri, kapı kulpları altın kaplı 1.4 milyar dolarlık (2.5 milyar TL) sarayı, 564 avizedeki toplam 51 bin ampul aydınlatıyor. Aynı anda 5 bin misafirin ağırlanabildiği sarayda 18 asansör var.

UÇAĞI BİLE ALTIN!

2007'de kızını 14 gün süren muhteşem bir düğünle evlendiren Brunei Sultanı'nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747'si, 6 küçük uçağı ve 2 helikopteri var. Sultanı'nın kızı ve damadı da düğün sonunda gelin ve damat altınla kaplanmış Rolls Royce'un içinde halkı selamlamıştı.

Sultanı Bolkiah'ın 5'i erkek, 7'si kız olmak üzere 12 çocuğu bulunuyor.

HABERTÜRK

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!