İspanya'da sel 5 can aldı

İspanya'yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde ikisi çocuk, 5 kişi öldü.

İspanya'da sel 5 can aldı
İspanya'da sel 5 can aldı
GİRİŞ 28.09.2012 23:42 GÜNCELLEME 28.09.2012 23:42

İspanyol ulusal radyosu, ülkenin güneydoğusunda yer alan Puerto Lumbreras'da, bir araçta boğularak can veren bir erkek ile bir kız çocuğunun cesetlerinin bulunduğunu, bölge yakınındaki bir mezarlıkta da yaşlı bir erkeğe ait cesedin çıkarıldığını bildirdi.

İspanyol yetkililer, ülkenin güneyindeki Alora kasabasında da şiddetli yağış sonucu evlerin tahrip olduğu ve bir kadının öldüğünü belirtti.

''Europa Press'' adlı özel bir haber ajansı da ülkenin güneydoğusundaki seller nedeniyle çevreyle bağlantısı kesilen Vera Playa kasabasında bir erkeğin cesedinin bulunduğunu duyurdu.

İspanyol yetkililer, başka felaketzedelerin bulunup bulunmadığını belirlemek amacıyla kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

İspanya'nın tamamında bu sabah erken saatlerde başlayan yağışlardan en çok etkilenen alanlar, Malaga bölgesinin Akdeniz kıyısındaki kentleriyle ülkenin güneydoğusundaki Murcia ve Almeria şehirleri oldu.

İspanyol medyasında, sel sularına kapılan araçlar, taşan nehirler ve çamurlu suları aşarak evlerine ulaşmaya çalışan insanlara ait görüntüler yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"