Mısır devlet televizyonu Türkçe yayın yapacak

Mısır Enformasyon Bakanı Abdulmaksud, Türkçe açılımı yapacaklarını duyurdu. Yakında Mısır Devlet Televizyonu'nda bir Türkçe kanal açılacak.

Mısır devlet televizyonu Türkçe yayın yapacak
Mısır devlet televizyonu Türkçe yayın yapacak
GİRİŞ 03.10.2012 14:06 GÜNCELLEME 03.10.2012 14:06

Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyib Erdoğan ile bir araya geldiğini, yapılan görüşmelerde iki ülke arasında kültür ve medya alanlarında işbirliği yapılması kararı alındığını kaydetti.

Mısır ve Türk halkı arasında 14 asırlık bir inanç, adet ve gelenek bağı olduğuna dikkati çeken Abdulmaksud, ''Mısır kültürü, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de biliniyor.

Mısır'ın, Türkiye'deki sanat faaliyetlerinden istifade etmesi gerektiği düşüncesindeydik. Bu nedenle Türk kardeşlerimizle haber, dizi ve sanat programları alanında ortak iş yapma konusunda anlaştık'' dedi.

Türkiye'de Arapça yayın yapan televizyon kanalı olduğunu, Mısır'da da Türkçe yayın yapan bir televizyon kanalı açmayı planladıklarını belirten Abdulmaksud, ''İmkanlar elverdiğinde bu planımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Mısır'da 33 resmi televizyon kanalı, 76 yerli ve yabancı radyo bulunuyor. Bunlar arasında Türkçe de dahil olmak üzere 26 farklı yabancı radyo frek

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak