Mursi'nin 100 günü mercek altında

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin seçilmesinin üzerinden 100 gün geçti. Mursi'nin bu zamana kadarki yöneticiliği, Mısır'ın siyasileri ve aydınları tarafından değerlendiriliyor.

Mursi'nin 100 günü mercek altında
Mursi'nin 100 günü mercek altında
GİRİŞ 08.10.2012 13:56 GÜNCELLEME 08.10.2012 13:56

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yönetimi devraldıktan sonraki girişimlerini ve Mısır kamuoyundaki yansımalarını AA muhabirine değerlendiren Sosyolog Said Sadık, ''Mursi, tüm Mısırlıların cumhurbaşkanı olmak için önemli adımlar atıyor'' dedi.

Mursi'nin ''Mısır kamuoyunda yankı bulan ve halkta kayda değer etkiler bırakan kararlar aldığını'' ifade eden Sadık, ''Kararlarının yanısıra, Mursi'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınmayı reddederek kiralık evde oturma konusunda ısrarcı oluşu, halkın içinden biri olduğu ve halkın tümünü temsil ettiği izlenimi uyandırıyor'' diye konuştu.

Mursi'nin, borçlarını affederek çiftçilere verdiği desteğin, halk arasında popülaritesini arttırdığını vurgulayan Sadık, Anayasa Hazırlık Komisyonu, Kıpti sorunu ve insan hakları gibi meselelerin, Mursi tarafından çözüme kavuşturulmasının beklendiğini dile getirdi.

''İhvan gömleğini henüz çıkaramadı''

Liberal Düstur Partisi Kurucuları Temsilcisi George İshak, Mursi'nin Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile olan ilişkisine dikkati çekerek, ''Müslüman hareketler lehine kararlar alan Mursi, 'İhvan' gömleğini henüz çıkaramadı. Bu nedenle tüm Mısır'ın Cumhurbaşkanı olma yolunda başarılı bir şekilde ilerleyemiyor'' iddiasında bulundu.

İshak, ''Askeri Konsey yönetimini emekliye sevk edip, anayasaya sonradan eklenen maddeleri iptal eden Mursi'nin bu kararının, Mısır halkı adına aldığı olumlu karar olduğunu'' belirterek, Devrim sürecinde tutuklananların henüz serbest bırakılmamasını eleştirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız