Suriye'deki olaylarda 47 kişi öldü

Suriye'de rejime bağlı güçlerin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 47 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'deki olaylarda 47 kişi öldü
Suriye'deki olaylarda 47 kişi öldü
GİRİŞ 11.10.2012 17:03 GÜNCELLEME 11.10.2012 17:03

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana savaş uçakları, helikopterler ve tank desteğinde İdlib ve çevresinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 23 kişinin hayatını kaybettiğini, bölgede operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Örgüt, Şam'ın banliyölerinde 5, Humus'ta 6, Dera'da 8, Halep'te 3, Hama ve Deyru'z Zor kentinde de birer kişi olmak üzere ülke genelinde toplam 47 kişinin öldüğünü bildirdi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin Şam'ın Kabun bölgesine baskınlar düzenlediğini ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirten Şam Haber Ağı (SNN), ordu birliklerinin Guta Şarkiyye bölgesi ile Rankus beldesindeki yerleşim birimlerini top ateşine tutması sonucu çok sayıda evin hasar gördüğünü duyurdu.

Savaş uçaklarının başkentin Duma bölgesini bombaladığını aktaran SNN, Guta Şarkiyye bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ordu birlikleri arasında çatışmalar yaşandığını, ölen ve yaralananlar olduğunu aktardı.

Humus kentinin Halidiye semtine top ateşi başladığını kaydeden SNN, kentin birçok mahallesinin güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve iki ordu arasında şiddetli sokak çatışmaları yaşandığını vurguladı.

İdlib'in Maarretu Numan, Han Şeyhun, Kefer Batna ve Serakib beldelerinin savaş uçaklarınca bombalandığını ve top ateşine maruz kaldığını ifade eden SNN, Suriye ordusunun Rakka'nın Ubeydiye, Suluk ve Hamam Türkmen beldelerini top ateşine tuttuğunu kaydetti.

Halep'in bazı semtlerinde de rejime bağlı güçler ile muhalifler arasında çatışmaların devam ettiğini bildiren SNN, savaş uçaklarının muhaliflerin yoğun olduğunu yerleri bombaladığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş