Çin'de yayaları ezen sürücüler mobesede

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde yayaları ezen araçların meydana getirdiği trafik kazaları mobese kameralarına böyle yansıdı.

GİRİŞ 12.11.2012 10:13 GÜNCELLEME 12.11.2012 10:20

Çin devlet televizyonu CCTV'de yer alan görüntülerde, Wuxi şehrindeki dört yol üzerinde meydana gelen trafik kazalarına yer verildi. Haberde, kendisine yeşil ışık yanan ve yol geçiş üstünlüğü bulunan yayalara çarpan araçların görüntüleri yayınlanırken, araçlara yönelik kırmızı ışıkta geçmenin doğurduğu olumsuz sonuçlar ve yayaların daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.

İlk trafik kazasında yavaş yavaş karşıdan karşıya geçen genç kadına otomobilin çarpması ve ayağının üzerinden geçtiği görülüyor. İkinci kazada ise siyah renkli araba orta yaşlı bir kadına çarparak aracın altına alıyor.

Görüntülerde ayrıca ticari taksinin yaşlı bir adama çarpması ve belediye otobüsünün iki Çinliyi ezmesi dikkat çekti. Haberde ayrıca, şehirde çok kullanılan bazı bölgelerdeki trafik lamba eksikliğine vurgu yapıldı.

Çin'deki kanunlara göre yaya ve bisikletlilerin araba ve benzeri araçlara karşı bulunan hukuksal üstünlüğünden dolayı genellikle yayalar ve bisiklet kullanıcıları trafik kurallarına dikkat etmiyor.

Öte yandan, ülkedeki trafik ışıkları kuralına göre, yayalara yeşil ışık yandığı anda aynı zamanda diğer araçlara da yeşil ışık yanabiliyor. Bu da trafikte sıkışıklık veya hazin sonuçların doğurduğu kazalara yol açabiliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek