ABD'de menenjit salgınından ölenlerin sayısı 32'i oldu

ABD'de bazı steroid iğnelerinde bulunan mantarın neden olduğu menenjit vakalarında ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

ABD'de menenjit salgınından ölenlerin sayısı 32'i oldu
ABD'de menenjit salgınından ölenlerin sayısı 32'i oldu
GİRİŞ 12.11.2012 19:51 GÜNCELLEME 12.11.2012 19:51

Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, 19 farklı eyalette 438 vakaya rastlandığını açıkladı.

Merkez yetkilileri, Tennessee eyaletinde 13, Michigan'da 8, Indiana'da 4, Florida'da 3, Virginia'da 2, Maryland ile North Carolina'da ise birer kişinin mantara bağlı menenjit nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Hastaların hepsinin Boston'daki ilaç firması NECC tarafından üretilen ve sırt ile eklem ağrılarının tedavisinde kullanılan steroid iğnelerini kullandığını ifade eden Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, steroid iğnelerinde bulunan ''exserohilum rostratum'' mantarının neden olduğu menenjitin bulaşıcı olmadığını, sadece steroid iğnelerini kullanan kişileri etkilediğini bildirdi.

Beyin zarını ve omuriliği etkileyen mantar kaynaklı menenjit, baş ağrısı, ateş, baş dönmesi, bulantı, ışık hassasiyeti, uyuşukluk, konuşma bozukluğu gibi belirtiler gösteriyor.

Menenjit riski, mantar içeren steroid iğnelerin kullanılmasından 42 sonra en yüksek seviyeye ulaşıyor. İğneler, piyasadan en son 26 Eylül'de toplatıldığı için bundan sonra iğnelere bağlı yeni bir menenjit vakasının ortaya çıkması beklenmiyor.

Menenjit vakalarının ardından NECC, mayıs ayından bu yana üretilen ve 23 eyaletteki kliniklere gönderilen yaklaşık 18 bin steroid iğnesini geri çağırmış, daha sonra da üretimini durdurup tüm ilaçlarını toplattırmıştı.

Kongre'de 14 Kasım'da menenjit vakaları ile ilgili özel bir oturum yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü