İlk siyahi Papa gelecek, İstanbul yerle bir olacak!

Papa 16'ncı Benedikt'in yerine Ganalı Kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson'ın geleceği konuşuluyor. Bu ihtimal ise akıllara 'Papalar Kehaneti'ni getirdi.

İlk siyahi Papa gelecek, İstanbul yerle bir olacak!
İlk siyahi Papa gelecek, İstanbul yerle bir olacak!
GİRİŞ 11.02.2013 21:25 GÜNCELLEME 12.02.2013 15:10
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Paddy Power'ın bahis oranlarında Turkson'a 9/4 verilirken, onu 5/2'yle Kardinal Marc Ouellet ve 7/2'yle Kardinal Francis Arinze takip ediyor.

Ladbrokes'un oranlarına göre de birinci sırada 5/2'yle Kardinal Turkson var. Adaylıkta Kardinal Ouellet 3/1'le ikinci, Kardinal Francis Arinze ise 4/1'le üçüncü sırada.


"YEDİ TEPELİ ŞEHİR YERLE BİR OLACAK"
Kardinal Turkson'ın papalık koltuğuna oturma ihtimalinin bu kadar yüksek olması akıllara, ilk kez 1595'te Benediktin tarihçi Arnold de Wyon tarafından yayınlanan "Papalar Kehaneti"ni getirdi.

Aziz Malachy'e ithaf edilen ve Latince 112 isimden oluşan bu kehanet listesi Papa İkinci Celestine'le başlıyor ve Papa 16'ncı Benedikt'in halefi "Romalı Peter"la sona eriyor.

Kehanete göre "Romalı Peter"ın papalık koltuğuna oturması "yedi tepeli şehrin" yıkımıyla sonuçlanacak. Birçok yorumcu kehanetteki bu ifadenin Roma'ya gönderme olduğuna inanıyor.

Ancak İstanbul'un da "yedi tepeli şehir" olarak bilinmesi ve bir zamanlar Doğu Roma İmparatorluğu'nun kalbi olması nedeniyle kehanetin İstanbul'a gönderme yaptığını öne sürenler de var.

Turkson, Papa 16'ncı Benedikt tarafından 2009'da Papalık Adalet ve Barış Konseyi Başkanı seçildi. Papalık Adalet ve Barış Konseyi Başkanı Gana asıllı Kardinal Peter Turkson, kısa süre önce yaptığı açıklamada Avrupa'da Müslüman nüfusun artışı sebebiyle Fransa'nın 40 yıl içinde bir İslam cumhuriyeti olacağını söylemişti.

YORUMLAR 46
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    kastedilen şehir roma yedi tepe istanbula 1900 de bir şiirle dendi. araştıranlar bulurlar....
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    maya kehanetide dünyayı yerle bir ediyordu ama foos çıktı?...Gaybıda geleceğide bilen ALLAH,dır..... ....ama...Hıristiyan alemi yerle bir olacak! ..islama dönen kurtaracak....
    Cevapla
  • ferah özçiftci 11 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Güldüm. Allah hidayet verie inşallah
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 11 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan . İstanbulu düşünmek sanamı düştü Ukalalık yapma!
    Cevapla
  • Murat Naci Doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    Küllü Müneccimun Kezzab!. Hadis-i Şerifte, "Bütün falcılar, yani, -güya- gelecekten haber verenler yalancıdır" buyurmuşlardır. Bazı arkadaşların da ifade ettikleri gibi, Ancak, Allah'ın bildirdiği peygamberler gaibden haber verebilirler; gerisi laf-ı güzaf! İnananlarını hep kandırmıştır bunlar tarih boyunca..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı