2500 yıllık geçmişe sahip Budva gezisi - Budva Antik Plajı

Avrupa'nın masal diyarı olarak bilinen Karadağ Budva tarihi birçok esere sahip bir yer. Turistlerin de gözde yerlerinden olan bu yerde antik eserler de göze çarpıyor. Değerli eserleri incelerken surların içinden açılan bir kapı ile Budva Antik Plajı'na çıkılıyor. Antik Plaj da binlerce yıllık geçmişe sahip bir nokta. Bir yanda 2500 yıla sahip surlar bir yanda ise berrak sular ile Budva gezisi sizleri bekliyor.

2500 yıllık geçmişe sahip Budva gezisi - Budva Antik Plajı
2500 yıllık geçmişe sahip Budva gezisi - Budva Antik Plajı
GİRİŞ 29.05.2020 16:56 GÜNCELLEME 29.05.2020 16:58

Binlerce yıllık geçmişe sahip bir ülke olan Karadağ tarihi bakımdan zengin bir ülke. Adriyatik Denizi'ne kıyısı bulunan Karadağ'da gezilecek yerler birbirinden güzel doğal alanlardan ve tarihi yapılardan oluşuyor. Adriyatik Denizi manzarasına sahip Budva surları içinde bir tarih gizli bulunuyor. Bu surlardan plaja açılan bir de kapı bulunuyor. Budva Antik Plajı hiç görmediğiniz bir deneyimle sizi tarihi bir plaja götürüyor. Sadece taş yapıları değil plajı bile tarih kokuyor. İşte Budva gezisi ve Budva Antik Plajı ...

 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

Budva Hakkında 

 

 

Karadağ'da bir sahil şehri olan Budva sayısız güzelliklere sahip bir yer. Yaklaşık olarak 10 bin kişilik nüfusa sahip olan Budva'da binlerce yıllık geçmişe sahip birçok yapı bulunmaktadır. Budva şehrinin bulunduğu bölge ülke turizminin de merkezi konumundadır. Bu şehir Adriyatik Denizi kıyısına kurulmuş 2500 yıllık geçmişe sahip bir yerleşim yeridir. 1572 yılında Uluç Ali Paşa tarafından Budva Venediklerden alınarak Osmanlı topraklarına katılmıştır. Daha sonra ise Venedikler ile anlaşma yapılarak vergiye bağlanarak geri verilmiştir. 

Budva Gezilecek Yerler

Budva Eski Şehir Merkezi ( Old Town)

Budva'nın güney ucunda yer alan kayalıklar üzerine binlerce yıl önce kurulmuş merkezidir. Eski şehir içerisinde binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi yapılar da bulunmaktadır. Yunan ve Romalılara da ev sahipliği yapan bu yerdeki tarihi yapılar Venedikler zamanından da izler taşımaktadır. Budva surları arkasında bulunan Old Town taş sokaklara sahip tarih kokan bir yerdir. Aynı zamanda sadece yayaların kullanımına sahiptir. Asla motorlu taşıt görmek mümkün değildir. 

Budva'nın eski şehir bölgesinde çok sayıda antik kilise de bulunmaktadır. Eski Roma kiliseleri burada göze çarpan tarihi eserlerdir. Budva eski şehri UNESCO'nun da koruması altında bulunmaktadır. 

Old Town, Budva otobüs terminaline yürüme mesafesi ile 20 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. 

Budva'da Alınacak Hediyelik Eşyalar 

Dar tarih sokakları turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler oluyor. Bu tarihi binalar eskiden Budva halkının evleriydi. Şimdilerde bu evler otel ve hediyelik eşya satılan yerler olmuş. Budva'da alınacak hediyelik eşyalar genel olarak otantik taşlardan oluşuyor. Takılar ve diğer el yapımı hediyelik eşyalar Budva'nın eski şehir merkezinde sokak aralarında bulunuyor. 

Sadece taşlı takılar değil kültürü yansıtan diğer öğeler de burada bulunuyor. Tasarım çantalar, magnetler ve kıyafetler hediyelik eşya satan mağazalarda bulunuyor.

Budva Antik Plajı

Eski şehri çevreleyen surlardan açılan bir kapı da antik plaja çıkıyor. Nasıl eski kiliseler antik mimarisini gösteriyor ise Antik Plaj da eski hali gibi duruyor. Hiç bir değişime izin verilmemiş ve özgünlüğü de korunulmuş. Adriyatik Denizinin ılık suları ile 2500 yıllık tarihi eserler birleşirken bu Antik Plaj'da arada kalmış. 

Budva'ya Nasıl Gidilir?

Budva'ya gitmek için vize çıkartmanıza gerek yok. Vizesiz gidebileceğiniz Balkan ülkelerinden bizi olan Karadağ'da bulunan Budvaya gitmek için sadece pasaportunuz olması gerekiyor. Ülkemizden de uçuşları takip ederek İstanbul'dan direkt uçuş yaparak önce Karadağ başkenti olan Podgorica'ya gidebilirsiniz. Tivat Hava alanı Budva'ya daha yakın ancak Türkiye'den buraya direkt uçuş bulunmuyor. Bu sebeple direkt uçuş yapmak isteyen kişiler için başkente gitmek daha iyi olacaktır. Podgorica Hava Limanı ile Budva arası yaklaşık olarak 68 kilometre uzaklığa sahip. 50 ile 100 Euro arasında bir ücret ödeyerek taksi ile Budva'ya gelebilirsiniz. Daha ekonomik bir yolu da yine taksi ile Podgorica otobüs terminaline taksi ile gelip buradan otobüs ile Budva'ya ulaşmak olabilir. Bu da izlenebilecek bir başka yoldur. Buradan her yarım saatte bir otobüs gitmektedir. Ücretleri de 6 Euro olarak belirlenmiştir. 

Budva'ya Ne Zaman Gidilir?

En çok kış aylarında yağış görülen Budva yaz aylarında ise çok sıcak ve kuraktır. Ocak ayı ortalama sıcaklığı 8 derece olurken Temmuz ayında ise 28 dereceye kadar çıkmaktadır. Haziran ve Eylül ayları arasında seyahat edebilirsiniz. Yılın 230 günü burada güneşi görebilirsiniz. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL