Düzce

Balıkçıların Kurban Bayramı endişesi yok

18:12 21 Eylül 2015
Balıkçıların Kurban Bayramı endişesi yok

 Avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül'de "Vira Bismillah'' diyen balıkçılar, Kurban Bayramı'nın balık satışlarını düşüreceği konusunda endişe yaşamıyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Musrafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık sezonunun iyi başladığını ve beklentileri karşıladığını söyledi. 

İki gündür havaların iyi gittiğini, balıkçıların yüzünün güldüğünü belirten Karakaş, "Denize açılan balıkçıların kesinlikle boş dönmüyor. Balıkçılık hava şartlarına bağlı olan bir sektör. Balıkçılarımız sezondan memnun, bu balık fiyatlarına da yansıyor. Bu sezon vatandaşlarımız balığa doyacak. Şu anda 700 gram palamudun tanesi, liman çıkış fiyatı olarak 6,5 liraya kadar düştü" diye konuştu. 

Karakaş, Kurban Bayramı'nın balık satışlarını ve fiyatlarını etkileyici endişesi yaşamadıklarını vurgulayarak, "Bizler de kırmızı et yiyeceğiz ama şunu unutmamak lazım ki balık mevsiminde, et ise her zaman yenir. Kurban Bayramı'nın satışları düşüreceğini düşünmüyoruz" ifadesini kullandı.

Balığın yağlanma dönemi olduğunu, bu yüzden zamanında yenmesi gerektiğine işaret eden Karakaş, "Bu dönemde balık lezzetli olur. Şu anda palamut, lüfer, çinekop ve istavritin tam yeme mevsimidir. Bu yüzden vatandaşlarımız bayramda da balığı sofralarından eksik etmesin" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.