Düzce

Ankara'daki terör saldırısı

20:06 12 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısı

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Ankara'daki terör saldırısı protesto edildi.

Akçakoca Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bazı STK temsilcileri ellerindeki pankartlarla, sloganlar atarak saldırıyı kınadı.

Grup adına konuşan Akçakoca Eğitim-Sen Temsilcisi Mehmet Emin Aygüler, aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak adına 10 Ekim'de Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne katılmak için yollara düştüklerini söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından katılım olduğun, vahşice canların katledildiğini belirten Aygüler, "Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garı'nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik" dedi.

Bu katliamın faili meçhul olmadığını savunan Aygüler, "Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller, yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde kendilerini kurtarmaya çalışanlardır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.