Düzce

DÜ'de yeni akademik yıl açılışı

20:42 13 Ekim 2015
DÜ'de yeni akademik yıl açılışı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Bağımlılıkla mücadele ederken toptan mücadele etmek zorundayız. Yeşilay bu görev için var. Dünyada Yeşilay gibi kurulmuş bir başka kurum yok" dedi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) akademik yılı açılışına katılan Öztürk, "Postmodern Kölelik, Bağımlılık" konulu ilk dersi verdi.

İnsanları bağımlılığa iten temel konunun "hükmetme arzusu" olduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk, bağımlılık konusunda sosyal faktörler ve beyindeki ödül sisteminin önemli rol oynadığını söyledi.

Yeşilay’ın kuruluşundan bahseden Mücahit Öztürk, "Bağımlılıkla mücadele ederken toptan mücadele etmek zorundayız. Yeşilay bu görev için var. Dünyada Yeşilay gibi kurulmuş bir başka kurum yok. Bağımlılık konusunda tek taraflı mücadele yetersiz kalır. Aileleri bağımlılık konusunda daha bilinçli olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Düzce Valisi Ali Fidan ise üniversitelerin toplumların geleceğinde önemli bir role sahip olduğunu bildirdi.

DÜ'nün geleceğe sağlam adımlarla ilerlediğini kaydeden Fidan, "İlin idarecileri olarak üniversitemizle her zaman diyalog içinde olmayı, üniversitemize her alanda gerekli desteği sağlamaya özen gösteriyoruz. İdaremizle kamu kurum kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde çalışan değerli rektörümüze ve üniversite yöneticilerimize teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Üniversitenin geliştiğini ve öğrenci sayısının da arttığını anlatan Vali Fidan, şöyle konuştu:

"Bununla beraber ulaşım ve barınma olanaklarının da artırılması lazım. Belediye başkanımız ulaşımla ilgili gayret gösteriyor. Bizim de üniversite yönetimi ile özellikle barınma sorunun çözülmesine yönelik ciddi gayretlerimiz var. Elbette bunlar bir haftalık, bir aylık çözülecek işler olmadığından bunların sonuçlarını geç alıyoruz. Ama inşallah gelecek eğitim öğretim sezonunda, bu döneme oranla daha büyük rahatlamanın, daha geniş imkanların sağlanacağını ümit ediyorum. Bu yöndeki gayretlerimiz devam ediyor."

- "DÜ, bölge kalkınmasına katkı sağlıyor"

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da üniversitenin kuruluşundan bugüne bölgenin ve özellikle Düzce'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağladığını bildirdi.

"Üniversitemiz sadece öğrencilerimizin ve mensuplarımızın değil, Düzce'nin üniversitesi" diyen Çakar, şöyle devam etti:

"Düzce bir üniversite kenti olacaksa, bu Düzce ile olacak. Düzce'nin bu vesileyle üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve personelimize sahip çıkmasını diliyorum. Özellikle lisans programlarına Düzce'den gelen öğrenci oranımızın yüzde 7 olduğunu düşünerek, birkaç yıl içerisinde 40 bin öğrenci sayısına ulaşacağımızı da göz önünde bulundurarak, şehrimizde misafir olan öğrencilerimizin barınma sorununa karşı duyarlı, insaflı ve vicdanlı olunmasını rica ediyorum."

Konuşmaların ardından Öztürk, Fidan, Çakar ve katılımcılar, günün anısına fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.