Düzce

Düzce'de "Askıda Yemek" uygulaması ilgi görüyor

11:03 23 Kasım 2015
Düzce'de "Askıda Yemek" uygulaması ilgi görüyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde lokanta işletmeciliğini yapan Sevilay Aydın, ihtiyaç sahipleri için "askıda yemek" uygulaması başlattı.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce bir tanıdığının tavsiyesi ve yönlendirmesiyle bu uygulamaya başladığını söyledi.

Yıllardır lokanta işlettiğini anlatan Aydın, "Bu meslek bana babamdan kalma. 40 yaşındayım ve her gün yüzlerce insan lokantama gelip günlük yemek ihtiyacını gideriyor. Bu uygulamayı bir yakınımın tavsiyesi üzerine başlattım. Durumu olmayan öğrenciler, o gün parası olmayan kişiler, hayırsever vatandaşların yaptığı yardımlardan yemeklerini yiyebiliyorlar. İhtiyaç sahipleri hayırseverlerin yardımı ile öğrenci menüsü ve diğer menüden istediği gönül rahatlığıyla yiyebiliyorlar" diye konuştu.

Lokantaya gelen müşterilerin "üstü kalsın" mantığıyla bıraktıkları ücret üzeri paraların toplanarak, bir yemek fişine dönüştürüldüğünü vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Müşterilerimiz yediği yemeğin ücretini veriyor ve üzerine kalan parayı isterse uygulama için bırakıyor. Yemek yiyen hayırseverler 5 lira veya 10 lira fazladan ücret veriyor. Biz de bunu lokantanın camına bir çizik atıyoruz. Her çizik bir yemek anlamına geliyor. Çizikleri öğrenci ve sivil diye ayırıyoruz. Üniversite öğrencileri ve normal öğrenciler geliyor karnını doyuruyor. Öğrencilerin hocalarına söylüyoruz. Onlar da ihtiyaç sahipleri öğrencileri alıp getiriyor. Hem biz hayır işine aracılık yapmış oluyoruz hem de ihtiyaç sahipleri için güzel bir uygulama oluyor."

Uygulamayı bilenlerin bilmeyenlere anlatmasını isteyen Aydın, böylece daha çok ihtiyaç sahibine yardım edebileceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.