Düzce

Köylülerin katı atık depolama tesisi eylemi

18:15 04 Şubat 2016
Köylülerin katı atık depolama tesisi eylemi

CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı ve Onursal Adıgüzel, Düzce'nin Yığılca ilçesinde katı atık depolama tesisinin koku yaydığı iddiasıyla eylem yapan köylülerle bir araya geldi.

Hecinler mevkisindeki tesislerde incelemelerde bulunan milletvekillerinden Mahmut Tanal, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerin, Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nde "tesisin ÇED yönetmeliğine aykırı şekilde yerleşim yerlerine yakınlığı ve anayasal hak olan temiz çevrede yaşama hakkının ihlal edildiği" gerekçeleriyle dava açtıklarını hatırlatarak, bunun sonucunda tesisin faaliyetinin iptal edilmesi kararı çıktığını belirtti.

Vatandaşın yaşam, sağlık, çevre ve güvenilir su içme hakkının tehdit altında olduğunu iddia eden Tanal, "Mahkeme vatandaş lehine kararını vermiştir. Vatandaş bu mahkeme kararınca direnme hakkını kullanmaktadır. Burada mahkeme kararını uygulamak hem vatandaşlarımızın hem de kamu kurum ve kuruluşlarımızın görevidir. Bu mahkeme kararını yerine getirmeyenler hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Milletvekili Salıcı ise tesisten yayılan koku ve pislik nedeniyle vatandaşların sağlığının tehdit altında olduğunu kaydetti.

Köy sakinlerinden Hatice Ünver, mahkeme kararı ile tesisin faaliyetinin durdurulduğunu, yaklaşık bir aydır tesislere çöp kamyonunun girmemesi için nöbet tuttuklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.