Düzce

Fatura ödeme noktasının geçersiz tahsilat yaptığı iddiası

15:46 05 Şubat 2016
Fatura ödeme noktasının geçersiz tahsilat yaptığı iddiası

Düzce'de bir ödeme noktasının yetkisi sona ermesine rağmen fatura tahsil etmeye devam ettiği iddia edildi.

Sakarya Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketinden (SEPAŞ) yapılan yazılı açıklamada, Faturamatik Ödeme Kuruluşu A.Ş. bünyesinde anlaşmalı bayi olarak Düzce'de faaliyet gösteren bir merkezin, 8 Aralık 2015 tarihi itibariyle tahsilat yapma yetkisinin kalmadığı belirtildi.

Bu tarihten itibaren merkezin kapısına "Yeni Sepaş veznesi Dergaz Sokağı'nda hizmetinizdedir" yazısının asıldığı, müşterilerin yeni ödeme noktasına yönlendirildiği vurgulanan açıklamada, "Ödeme noktaları bilgileri de internet sitesinde yenilenmiştir. Bu merkezin ödeme almaya devam ettiğine dair şikayetlerin artması üzerine, Sepaş Enerji olarak 14 Ocak'ta müşterilerimize bu merkezle işbirliğimizin sonlandırıldığı SMS yoluyla bildirilmiştir. Aynı zamanda faturalarımızın arka yüzünde ödemelerin yapılacağı noktaların bilgileri de yer almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu fatura ödeme noktasında sözleşmenin feshine ve Sepaş Enerji tabelasının indirilmesine rağmen, müşterilerin ödeme yapmaya devam ettiğine dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sepaş Enerji olarak üzülerek belirtmek isteriz ki, müşterilerimizin 8 Aralık 2015 tarihi sonrasında bu noktaya yaptıkları ödemeler, tarafımıza yapılmış sayılmamaktadır. Vatandaşları mağdur ederek kaçan şirket sahipleri nedeniyle elektrik borcu gözüken, bu konuda kendisine ihbar giden ve elektriği kesilmek üzere olan müşterilerimiz bulunmaktadır. Müşterilerimizin mağduriyetini bir nebze olsun azaltabilmek amacıyla 8 Şubat Pazartesi gününe kadar bu müşterilerimizin elektriği kesilmeyecektir. Mağdur müşterilerimiz, borçlarını Müşteri Hizmetleri Merkezimize başvurarak veya yetkili Faturamatikler'de kredi kartıyla taksitlendirebileceklerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.