Düzce

Düzce'deki katı atık depolama tesisi tartışmaları

18:56 11 Şubat 2016
Düzce'deki katı atık depolama tesisi tartışmaları

Düzce Valisi Ali Fidan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın geçtiğimiz hafta kentteki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamalara ilişkin, "Denildiği gibi önceden haber aldığımız, ölü köpekleri toplattığımız gibi iddialar geçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Fidan, kentteki 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Fidan, ülke genelinde yeni bir sisteme geçilerek, tüm acil çağrı hizmeti veren merkezlerin tek bir noktada toplanarak, etkin ve koordineli bir hizmet sunmasının hedeflendiğini belirtti.

Geçen hafta Düzce'ye gelerek, katı atık depolama tesisinde incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "Günde 8-9 köpek ölüyor ve bizim oraya gideceğimizi duyan Düzce Valisi orada ölen köpekleri toplattı. Biz gittiğimizde yine 8-9 tane ölen köpek vardı" şeklindeki açıklamasının anımsatılması üzerine Fidan, durumun gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Tanal'ın ifadelerini basın yayın kurumlarından öğrendiğini anlatan Fidan, katı atık tesisinde mahkemenin aldığı bir karar bulunduğunu, daha sonra oraya çöp dökümünün durdurulduğunu kaydetti.

Şu anda mahkeme kararı doğrultusunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmalarının yürütüldüğünü anlatan Fidan, şöyle devam etti:

"Doğrudan valiliğimizin, milletvekillerinin oraya gittiği gün bir müdahalemiz bulunmamaktadır. Bunu da basın açıklaması ile duyurmuştuk. O açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Zaten valiliğimizle doğrudan alakalı bir durum değil. Elbette genel hukuk ve çevre uygulaması anlamında burayla ilgiliyiz ama denildiği gibi önceden haber aldığımız, ölü köpekleri toplattığımız gibi iddialar geçeği yansıtmamaktadır. Bunu da sizin vasıtanızla duyurmuş olalım."

- Vatandaşlar tek numaradan acil çağrılarını iletebilecek

Ülke genelinde acil çağrı merkezlerinin tek numarada toplanması projesinin 22 ilde yürütüldüğünü vurgulayan Vali Fidan, Düzce'de de bina ve donanım tamamlandıktan sonra 17 Kasım 2015 tarihinde itfaiye ile hizmet vermeye başladıklarını, 27 Ocak 2016'da en son emniyetle süreci tamamladıklarını kaydetti.

Fidan, "Şu anda burada emniyet, jandarma, sağlık, AFAD, itfaiye ve orman yangın acil çağrıları buradan karşılanıyor. Artık vatandaşlarımızın birden çok numara bilme mecburiyeti yok. Hem Türk vatandaşları hem de gelen turistler açısından bunun böyle bir faydası var. Artık tüm acil durumları tek numaradan buraya bildirme imkanınız var" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.