Düzce

2001 kadın "rekor için" yöresel tatlı yaptı

16:37 30 Nisan 2016
2001 kadın "rekor için" yöresel tatlı yaptı

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, "en büyük melengüççeği tatlısı" ve "en çok kadınla melengüççeği tatlısı" rekor denemesi için bir araya gelen 2001 kadın, 52 santimetre çapında tatlı yaptı.

Akçakoca Belediyesi organizasyonuyla Yukarı Mahalle'de gerçekleştirilen etkinlikte, yöresel kıyafet giyen kadınlar, mahallenin farklı noktalarında oklavayla hamur açarak yöresel melengüççeği tatlısı hazırladı.

Etkinliğin sonunda sayım yapan Dünya Kadın Rekorları Hakem ve Tescil Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, 2001 kadının katkı verdiği tatlının çapını 52 santimetre olarak ölçtü.

Kural, yaptığı konuşmada, bölgede bir geleneğin yaşatılmasından dolayı mutluluk duyduğunu, Osmanlı'dan gelen tatlı geleneklerinin gelecek kuşaklara taşınmasına önem verdiklerini söyledi.

İlçede 2001 kadının tatlı yapmak için bir araya geldiğini anlatan Kural, "52 santimetre çapında dünyanın en büyük melengüçceği tatlısı yapıldı. En büyük melengüççeği tatlısı ve en çok kadınla melengüççeği tatlısı rekorunu, Dünya Kadın Rekorları adına tescil ettik ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Eminim ki bugün unutulmayacak." diye konuştu.

Kural, etkinliğin sonunda Düzce Valisi Ali Fidan, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve protokol üyelerine imzalanan tescil belgesini takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.