Düzce

"Tasarla Türkiye 3D Tasarım Yarışması"

16:55 28 Mayıs 2016
"Tasarla Türkiye 3D Tasarım Yarışması"

Doğa Okulları tarafından düzenlenen "Tasarla Türkiye 3D Tasarım" yarışmasına katılan Gölyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Taha Can Dereköylü, 360 derece görüş açılı, mühimmatsız, mayın ve patlayıcı arama tank tasarımı projesi ile jüri özel ödülüne layık görüldü.

Ödül alan Dereköylü'nün tasarım öğretmeni Fatih Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana okulda farklılık yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Açtıkları tasarım kursuna katılan Dereköylü'nün azmi, gayreti ve çalışkanlığı ile arkadaşlarına örnek olduğunu vurgulayan Doğan, "Başvuruda bulunduğumuz 'Tasarla Türkiye' yarışmasında jüri özel ödülü alarak azminin, çalışkanlığının ve disiplininin karşılığını almıştır. Bizler için ödüller önemli değildir, önemli olan öğrencilerimizin farklılıkları görmeleri, gelişen dünya şartlarında ve teknolojilerde olan biteni takip eden ve uygulayan, kurumuna, ülkesine değer katan bireyler olmasıdır." diye konuştu.

Dereköylü ise, şehitleri düşünerek, tasarladığı bu proje ile ödül aldığı için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.