Düzce

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

13:29 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Vali Fidan, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının ülkenin istikrarını, huzur ve güven ortamını bozmayı amaçladığını belirtti.

Yapılan eylemlerin asla amacına ulaşamayacağını aktaran Fidan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu saldırı, terörün; dil, din,ırk ayrımı gözetmeksizin, tüm insanlığı ve masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim."

- Düzce Belediye Başkanı Keleş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de, yaşanan saldırıda 41 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşın yaralandığını belirterek saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Keleş, saldırının masum insanları hedef alarak alçakça gerçekleştirildiğini kaydederek "Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği, önemli ölçüde başarı sağladığı ve milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği, ayrıca komşularımızla normalleşmenin başladığı bir dönemde böylesine alçakça bir terör saldırısının gerçekleştirilmesi manidardır." ifadelerini kullandı.

- DÜ Rektörü Çakar

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileyerek insanlık dışı terör eylemini kınadığını aktardı.

Çakar, terör eylemlerini gerçekleştiren, destekleyen ve zemin hazırlayanları şiddetle kınadığını ve lanetlediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.