Düzce

2. Geleneksel Cumayeri Yağlı Pehlivan Güreşleri

22:24 15 Temmuz 2016
2. Geleneksel Cumayeri Yağlı Pehlivan Güreşleri

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde düzenlenen 2. Geleneksel Cumayeri Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

Çevrik Mahallesi mevkisinde yurt genelinden 387 sporcunun katılımıyla yapılan güreşleri, çok sayıda vatandaş izledi.

Final müsabakasında Arif Akın'ı yenen Şaban Yılmaz başpehlivan oldu.

Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda başaltında Ali İmamoğlu, küçük-ortada Yasin Hiçyılmaz, büyük-ortada Savaş Tan, destede Ünal Balta, tozkoparanda Yasin Çavdar birinciliği elde etti.

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden beri ata sporuna sahip çıktıklarını ifade etti.

İlçede yetiştirdikleri yaklaşık 30 pehlivan olduğunu aktaran Tuna, "Biz var olduğumuz sürece bu organizasyonu en iyi şekilde temsil edeceğiz ve gelen misafirlerimiz ağırlayacağız. Halkımızı güreşe doyuracağız. Sadece başpehlivan olarak 25 başpehlivan geliyor. Bunların dört tanesi Kırkpınar kemerli pehlivanlarımız. Diğerleri de yine Kırkpınar'da dereceye girmiş olanlardır." diye konuştu.

Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Ramazan Topal da müsabakalara federasyon desteğinin üst seviyelerde olduğunu belirtti.

Belediyelerden son 15 yılda güreşe üst düzey destek geldiğini dile getiren Topal, "Belediyeler bu işi ata sporumuz, peygamber sporumuz olduğu için seviyor. Bütün maddi manevi desteklerini veriyor. Vatandaş da güreş izlemek istiyor." dedi.

Güreşlere katılan 387 sporcudan 100 tanesinin Düzceli olduğunu aktaran Topal, "Kırkpınar'da Düzce'nin adını duyuracak sporcularımız var. Kırkpınar'a 200 sporcu ile katılıyoruz, çoğu boyda da şampiyonluk alacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.