Düzce

FETÖ'nün darbe girişimi

21:06 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Düzce Valisi Ali Fidan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçici görevde bulunan ve gözaltına alınan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in, kendisinin gözaltına alınması talimatı vermesine ilişkin, "Biz görevimizin başındayız. Dün de başındaydık, gece boyunca da görevimizin başındaydık, bundan sonra da görevimizin başında olacağız." dedi.

Fidan, makamında AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece Türkiye'de yaşanan darbe girişimi dolayısıyla ülkeye, devlete ve millete geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olayların başladığı akşam saatlerinden itibaren kent genelinde gereken tedbirleri aldıklarını belirten Fidan, "İlimizde ilçeler de dahil herhangi bir olay yaşanmamıştır. Biz ilk andan itibaren ilgili arkadaşlarla olayları birlikte değerlendirdik, kriz masasında beraber görev yaptık. 24 saat esasına göre bu çalışmamız devam etti. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ilçelerimiz de dahil görevlerinin başında oldular." diye konuştu.

Kendi iradelerine, milletine ve devletine sahip çıktıkları için Düzcelilere teşekkür eden Fidan, milli birlik, beraberlik ve olaylara gösterdikleri hassasiyetin kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Vali Fidan, ordunun içinde yapılanan bir grup hain çeteci subayın gerçekleştirmeye çalıştırdığı bu darbe teşebbüsünün atlatıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, hükümetimizin dirayeti, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın gayretli çalışmasıyla bu bela defedilmiş, darbe teşebbüsü püskürtülmüştür. Milletimizin sağduyusu yine galip gelmiştir. 24 saat esasına göre çalışan arkadaşlarıma ve vatandaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. İlimizde tedbirler, olayların gelişimine göre 24 saat esaslı devam edecektir. Düzce'de önemli bir olay yaşanmamıştır, bu açıdan da sevindiricidir."

- "İki gözaltı var"

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını hatırlatan Fidan, iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun dışında bizim ve Bolu Valimizle ilgili iddialar da Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturuluyor. Biz görevimizin başındayız. Dün de başındaydık, gece boyunca da görevimizin başındaydık, bundan sonra da görevimizin başında olacağız çünkü biz hukuk çerçevesinde, milletimizin ve hukukun tevdi ettiği görevi yapıyoruz. Ama milletin kendisine verdiği yetkiyi, milletin kendisine verdiği araç gereci millete doğrultanlar, milletine bomba atanlar, askerine, kendi güvenlik güçlerine, polisine silah sıkanlar, bomba atanlar bunun hesabını verecektir. Şimdi hesap verme zamanıdır. Bunu tasarlayanlar, gayri hukuki ve gayri meşru işlere girenler, bunun hesabını verecektir, vermelidir. Bundan sonra bu da herkese ders olmalıdır."

Fidan, herkesin görevini devletin, milletin kendisine verdiği yetki ve hukuki kurallar çerçevesinde kullanması gerektiğini dile getirdi.

- Açığa alınan hakimler

Vali Ali Fidan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesinin 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere 2 bin 745 hakimi açığa almasına ilişkin, "Son gelen bilgilere göre, Düzce'nin de içinde olduğu bazı illerde hakim ve savcılar görevden uzaklaştırıldı. İlimizde de var. Arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyorlar. Başsavcımızla, Adalet Komisyonu Başkanımızla işbirliği içerisinde arkadaşlarımız gereken tedbiri aldılar. Gerekli çalışmalar yapılıyor." dedi.

Öte yandan, Düzce'de vatandaşlar dün akşam saatlerinden itibaren darbe girişimine tepkilerini göstermeye devam ediyor. Araçlarını Türk bayraklarıyla donatan bazı vatandaşlar, şehir merkezinde korna ve siren çalarak darbe girişiminde bulunan askerleri protesto etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.